В петък  Shell  купи 100 000 кубични тона от Urals crude

Свързани новини

07.03.2022 14:47

Shell се извини за покупката на руски петрол

Видян 1875 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-голямата еврокомпания в бранша Shell се извини, че е купила руски петрол миналата седмица на критикувалия я за това украински външен министър Дмитро Кулеба. При това, въпреки че не е нарушавала Shell">никакъв санкционен режим – няма въведен за доставчиците на нефт.




„Ще насочим приходите от това ограничено количество за посветен на помощта за украинските бежанци фонд”, съобщи компанията официално.


 


В петък тя купи 100 000 кубични тона от Urals crude. При това с рекордна отстъпка от 28 долара от обявената цена, която беше от порядъка на 105 - 107 долара. Русия изнася около 7 млн.барела дневно, като в момента по данни на експертите експортът е паднал до около 5 млн. след американския натиск върху търговците да не зареждат от Москва.


 


Най-интересен е заключителният пасаж на съобщението на Shell, която е съдружник на Газпром в разработване на нови находища:


 


„Ще продължаваме да търсим алтернативи на руския нефт, когато е възможно, но това не може да стане за една нощ, тъй като е известно колко е значима Русия за глобалното предлагане”.


 


 Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и