Путин каза на Шойгу, че индустриалната зона трябва да бъде запечатана, а на оставащите в завода отново да се предложи да се предадат в замяна на живота си и "достойно лечение"

Свързани новини

21.04.2022 11:45

Путин нареди блокада на Азовстал, "за да не може и муха да мине"

Видян 9070 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че не е необходимо да се щурмува индустриалната зона около стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол и че към тези, които решат да се предадат, трябва да се подходи в съответствие с международните конвенции, предаде CNN.




"Смятам, че предложеният щурм на индустриалната зона вече не е необходим", е казал Путин на руския министър на отбраната Сергей Шойгу на среща в Кремъл, според държавните медии.




Путин каза на Шойгу, че индустриалната зона трябва да бъде запечатана, а на оставащите в завода отново да се предложи да се предадат в замяна на живота си и "достойно лечение".



Той нареди на руските сили да спрат пред обсадения стоманодобивен завод Азовстал в града и да го блокират, "така че и муха да не може да премине".


 



Путин също така поздрави Шойгу и руските военни за поемането на контрола над град Мариупол.





"Изпълнението на военната задача по освобождаването на Мариупол е голямо постижение, поздравявам ви", каза Путин.




Украински официални лица отричат Мариупол да е преминал в ръцете на Русия.



От своя страна украинският президент Владимир Зеленский заяви, че "хиляди" цивилни остават блокирани в Мариупол, като сравни руската обсада на югоизточния пристанищен град с "терористична операция" и обвини руските сили, че не са спазили споразуменията за отваряне на коридори за евакуация.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 бокотиквомразец 21.04.2022 16:21

    Дава им възможност да се предадат,ако ли не-много скоро ще стане ясно кои чуждрстранни военни са заклещени там, и какъв го търсят в тези укрития! Най-важно е защо присъстват цивилни във военен обект!Мислете скъпи Българи ,мислете!

  • 001 Чурулик Марийкин 21.04.2022 12:07

    Мисля че там няма да има нито бомбардировки, нито ще пускат вода, газ и т.н. Нацистите и наемниците там са по-ценни като заложници. Особено интересни са наемниците, но само ако са живи и могат да говорят. Плъховете сами ще излязат като огладнеят, няма къде да ходят.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби