Гражданите се обявяват категорично за това, че България не трябва да е страна във военния конфликт в Украйна, да не се дава оръжие или военна помощ на Киев

Свързани новини

03.05.2022 21:05

На похода за мир и неутралитет: България трябва да бъде миротворец

Видян 2829 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Стотици граждани се събраха на площад "Народно събрание" в София в рамките на инициативата "Общобългарски поход за мир и неутралитет", която се провежда едновременно в няколко града в страната. Пред парламента движението е блокирано, предаде БНР.


 


С тъпани и гайди започна тази вечер походът за мир и неутралитет. Почти всеки участник развява българския трибагреник. Паметникът на Цар Освободител също е обвит с българското знаме.


 


Гражданите се обявяват категорично за това, че България не трябва да е страна във военния конфликт в Украйна, да не се дава оръжие или военна помощ на Киев.


 


"Аз отправям послание за миротворчество и България трябва да бъде миротворец, тя е дала християнството и на Русия, и на Украйна. Тя е майка и на Русия, и на Украйна.


 


И само една държава, която пази неутралитет, може да види обективно и да разбере двете страни на конфликта. Не може пристрастна към едната страна да сме и да дадем оръжие – една майка не дава оръжие на по-слабото си дете, когато двете деца се бият, тя ги разтървава";


 


"Тук съм, защото  първо съм българка и искам всички българи да сме заедно за каузата, която в момента най-много рикошира върху българския народ", споделиха участници в демонстрацията пред парламента.


 


6 искания са внесени в Народното събрание – част от тях са да се наложи мораториум за изпращане на войски, забрана за износ и внос на ново оръжие, както и да се наложи мораториум за създаване на военни бази на територията на нашата страна.


 


Общобългарският поход  за мир и неутралитет се провежда и в други градове.


 


За утре е насрочена друга - контрапротестна проява, която ще настоява депутатите да вземат решение за предоставяне на военна помощ за Украйна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.05.2022 08:12

    Добре е че има още истински българи които не са манипулирани и знаят че бъдещето на земята и децата ни не е във въоражаването и омразата насаждана от западните олигарси , от тези 2% от населението владеят 80% от богатсвата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху