Подписът на Каримански като изп.директор на Инвестбанк под кражбата на влог за над 1 млн. на фирма, прехвърлени фиктивно „на каса” на клошаря – дребен крадец В. Колев, и източени от когото трябва – по казуса Петя Славова води дело срещу e-vestnik на Иван Бакалов, направил разследването и го загуби – т.е. и това е доказано съдебно, както и казуса с милионите присвоени долари на убития Боби Манджуков

Свързани новини

04.04.2022 15:52

Кандидат –шеф на БНБ не знае, че МС има говорител и обижда шефа на кабинета

Видян 5142 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кандидатът да оглави БНБ Любомир Каримански, който СКРИ от своята биография скандалните факти, че е бил прокурист на захранваната с капиталите на изгонения от България Майкъл Чорни – Росексимбанк на Емил Кюлев, изпълнителен директор на единствената неминала стрес-тестовете – нито българските, нито европейските (ние сме член на Европейския банков съюз и като такъв сме подопечни на правилата тестовете Европейска централна банка), и съдебно доказано „задържалата” влогове за милиони на свои клиенти Инвестбанк на Петя Славова – единият от тях беше и убит, а също на Д-банк на доста противоречивия и твърде близък до ДПС Фуат Гювен, се оказа абсолютно негоден за поста, тъй като започна и война с правителството.




Едно от главните изисквания за гуверньор на централна банка е да има балансирано поведение и да не допуска конфликти с институциите. Освен това, въпросните му длъжности в търговски банки с конкретен имидж не са „внушения и клевети”, както за пореден път ги нарича – това са много прости факти, ясно видими от Търговския регистър. И са твърде показателни за обвързаности.


 


Освен факта, че в ЕЦБ не се приема за добре търговски банкери да поемат централни банки по простата причина, че винаги това ще поражда съмнения за конфликт на интереси, особено при връзки с проблемни банки.




Каримански демонстрира и неподготвеност – пропуснал е, макар депутат от мнозинството, да се информира, че правителството на същото това мнозинство има упълномощен говорител. Според него не му е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на правителствената коалиция.


 


Думите му бяха насочени към Лена Бориславова, която е именно говорител на правителството, освен началник на политическия кабинет на министър – председателя.




Оставяме настрана високомерното и неприсъщо на мъж говорене, че Бориславова е на ниско ниво („Не искам да слизам на толкова ниско политическо ниво”, „няма да продължа в стилистиката и тона, който си позволи началникът на кабинета”). Което очевидно е и невярно, тъй като тя е уважаван юрист преди да  стане депутат, началник на кабинета на премиера и говорител на правителството.  




Такова изказване не отговаря на етичните и професионалните стандарти не просто за гуверньор на централна банка, не просто за банкер, но и за депутат, какъвто Каримански продължава да бъде.
Още през лятото 19 минути първи написа, че ИТН, ГЕРБ и ДПС стоят заедно зад кандидатурата му за управител на БНБ, което през последния месец вече беше и демонстрирано посредством конкретни гласувания заедно на изброените партии  около избора за шеф на централната ни банка.




На снимката:



Името на Каримански като изп. директор на Инвестбанк под кражбата на влог за над 1 млн. на фирма, прехвърлени фиктивно „на каса” на клошаря – дребен крадец В. Колев, и източени от когото трябва – по казуса Петя Славова води дело срещу e-vestnik на Иван Бакалов, направил разследването и го загуби – т.е. и това е доказано съдебно, както и казуса с милионите присвоени долари на убития Боби Манджуков


   



Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 06.04.2022 07:30

    Срамно и престъпно ,ако се допусне тази дясна ръка на мутрата Кюлев от миналото, и на сегашната в ИТН-Славчо!

  • 004 Anonimen 05.04.2022 14:24

    Не е възможно в България да няма един честен и способен банкер,който да оглави БНБ.Просто управляващите не го търсят,защото би бил неудобен.

  • 003 С отговорност към вечността 04.04.2022 21:05

    Крематориум Варна - Обслужване от А до Я

  • 002 Anonimen 04.04.2022 21:00

    Истината е, че и двамата кандидата са нефелни и не стават за такъв отговорен пост. Видяхме какво направи Иван Искров с КТБ и сега е дълбоко покрит с милионите рушвети за фалита

  • 001 Aучиндолски 04.04.2022 17:42

    Абе, Кариманско нищожество и сарайски ибрикчия! Абе, наглец долен, нахален като конска муха и коварен като сакатия ти "началник" на дивана, дето не може без чужда помощ и задника си да помръдне, ама тръгнало, горкото учиндолско нищожество, да "оправя" Бългаиря! Няма да стане номера на сарйския ви "сценарист", Каримански ибрикчия, няма! Все още нито ти лично, нито сакатия учиндолски чалгар са отговорили на въпроса бил ли си в управителния съвет на банката на СИК, дето уж се "управлява" от келнерката Петя, в банката на Кюлев, обявен от американски посланик за престъпник и на една друга банка, собственост на сарайския изрод - сценариста ви агент Сава, в съдружие със съмнителен турски бизнесмен! Понеже, ибрикчия Каримански, тези две банки са обвинявани в парне на пари и финансови престъпления в международен мащаб! Я бягай да обадиш на сакатия учиндолец, че и тази точка от сарайския сценарий на султана ви Аамед вече е провалена!Както се провали и "правителството" ви с премиер продавач на шнорхели и гащи, когото вие, челгарските лъжци, тогава представяхте за "солиден" бизнесмен!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови