Разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова ще потъне в прокуратурата, смята Рашков

Свързани новини

24.03.2022 09:41

Имало е изтичане на информация по разследването срещу Борисов: Рашков

Видян 2084 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова ще потъне в прокуратурата, както много други срещу бивши управляващи от ГЕРБ.


 


 


В това е убеден вътрешният министър Бойко Рашков. В ексклузивно интервю за bTV той каза, че сестрата на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова работи в Главна дирекция „Национална полиция“ и намекна, че от там е изтекла информация.


 


По думите му при обиска в дома на Борисов не са открити вещи и предмети, които биха имали пряко значение към разследването.


 


„В дома на Севделина Арнаудова обаче са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла много внимателно какво се обсъжда в нашето общество публично във връзка с твърденията на Васил Божков. Тя е съхранявала тези материали. Те са иззети, запечатани и са пратени на прокуратурата. Какво ще направи тя с тях, не знам“, заяви Рашков.


 


Вътрешният министър обясни още, че по този случай Агенцията за финансова инспекция е направила проверка и е констатирала над половин милиард лева, от които е лишен българският гражданин.


 


„Това обаче за нашата прокуратура няма значение. Тя е размотавала случая, двама прокурори са възлагали само проверки и от тях няма никакъв ефект“, каза Рашков.


 


В доклада на Агенцията за финансова инспекция става дума за неприбрани от хазната 559 милиона лева.


 


„Тоест в хазната тези пари не са влезли за 5-годишен период от време и прокуратурата е направила всичко възможно от 2017-а до ден днешен да не приключи това производство“, заяви Бойко Рашков.


 


„Можем да направим извода, че прокуратурата е чадърът над тези лица. Те са правили абсолютно всичко, което са пожелали. За тях възмездие и до момента няма“, допълни вътрешният министър.


 


Рашков показа за първи път и документ, свързан с „комунистическото минало на Борисов“. В него е видно, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира, а към този момент е бил член на Българската комунистическа партия.  


 


„Може би председателят на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер не знае това. Може би той не знае, че Борисов е гравитирал в България около така наречените силови групировки, за които на всички е известно, че те са занимаваха с престъпления, включително по улиците на София. Може би трябва да му изпратим тази информация“, каза Бойко Рашков.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.03.2022 14:30

    Най-неграмотно списваният сайт е този.Не знаят къде се поставя двоеточие при цитиране.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв