Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура.

Свързани новини

04.04.2022 13:07

Има няколко неща, които ме притесняват: Петков след разпита

Видян 1496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура. Премиерът бе призован като свидетел по делото за изнудване на Васил Божков. След излизането си от сградата на обвинението той посочи, че е разказал много подробно и е дал същата информация и сведения, както и при първия си разпит. Сега обаче влязъл в „по-висок детайл на обяснение”.


 


 


„Това, което обясних в детайли съм го споделял и на медиите - че има няколко неща, които мен лично ме притесняват. Първото е докладът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета с над 550 млн. Това за мен е факт, който е на база истински доклад. Който е на база, че г-н Божков не е платил средствата, които е трябвало да плати - бюджетът е ощетен”, каза Петков, предаде Нова тв.


 


„Ако се окаже вярна неговата информация, че е дал 60 млн. под формата на подкуп и пари срещу изнудване. Тези два факта мен лично като министър-председател ме притесняват”, допълни премиерът.


 


„Отделно - като говоря за третия доклад, който беше издаден от МФ, където под същия министър - Горанов, одитната агенция, която трябва да одитира всички евросредства, по някакъв начин е проспала или не е видяла, че в много от общините имаме концентрация на над 90% със само един изпълнител на европроекти”, допълни Петков.


 


Според него докладът за общините давал сериозни съмнения, че има неправомерни действия от ОСЕС - която е одитната изпълнителна агенция на Министерството на финансите. „Връзката, която има в тези три случая, е лицето Владислав Горанов, който е бил министър на финансите”, допълни Петков.


 


Това беше втори разпит на Петков, след като според държавното обвинение първоначалният няма правна стойност, тъй като е даден пред разследващ полицай, а не пред следовател.


 


Миналата седмица повторно бяха разпитани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на кабинета „Борисов” Севделина Арнаудова. На 17 март тримата бяха задържани за 24 часа, но след това бяха освободени без повдигнати обвинения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец