Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски

Свързани новини

12.04.2022 21:37

Бг споразумението със Скопие е готово и съгласувано между премиерите

Видян 3803 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Имаме информация, че вече има проектодокумент, т. нар. нон пейпър, който циркулира между Скопие и София”, обяви пред македонския Канал 5 шефът на парламентарната комисията за външни работи на Република Северна Македония (РСМ) и бивш външен министър в кабинета на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.



“С документа са запознати и премиерите, и външните министри на двете държави", подчерта той.



Напомняме, че това е предният път когато научаваме от чужди източници за действието на кабинета спрямо югозападната ни съседка.



Милошоски информира, че от опозиционната партия са изпратили искане до премиера Димитър Ковачевски да се яви пред комисията по външна политика и да представи проектодокументите, по които правителствата на България и РСМ водят преговори.
Броени дни преди това македонският премиер уверяваше, че “няма тайни преговори или тайно споразумение, а отношенията с България се основават на честна комуникация”.




"Правителството, което крие нещо от депутатите, крие нещо и от обществеността", каза Милошоски. Според него "отстъпките би трябвало да се обвързват с членството, а не с преговорите за членство в ЕС".



“България обеща да пусне РСМ в ЕС до юни”, обяви пред европейските медии и външният министър на Германия Аналена Бербок. Тя посочи, че е обсъдила темата в двустранен разговор с българския си колега Теодора Генчовска в Люксембург.



“България да изчисти проблемните въпроси, свързани с РСМ, за да могат Скопие и Тирана да започнат преговорите още през първата половина на годината”, настоя настоя №2 в кабинета на Германия.



Напомняме, че Генчовска е министър от квотата на ИТН, а през последните формацията категорични твърдяха, че няма да позволят безусловен старт на европреговорите за РСМ.
“Работим с Ковачевски по много координиран начин. Имаме много фокусирани срокове. Поставихме си няколко поетапни цели, които трябва да бъдат постигнати.




РСМ има място в европейското семейство, колкото се може по-бързо. Нашето правителство е ангажирано да постигне този резултат, колкото се може по-експедитивно”, заяви премиерът Кирил Петков преди седмици. Тогава той индиректно призна, че у нас има македонско лацинство, а това не е така. Реално у нас има 140 хил. македонци с български паспорти, които вече се самопризнаха за българи.




„Правителството у нас явно се кани да изпълни до средата на май една от външните поръчки, за които беше поставено власт, а именно да допусне Македония до началото за преговори за членство в ЕС, без тя да е изпълнила условията на договора с България от 2017 г.”, заяви тогава почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов.




Още в края на януари министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан изрази надежда, че междуправителствена конференция с РСМ и Албания може да се състои още по време на френското председателство на ЕС. То приключва на 1 юли, т.е. има поставен срок до 30 юни. И тогава новината пристига не от София, а от Париж.




Припомняме, че за да започнат преговори, България трябва да даде съгласие, защото само тя от всички държави в ЕС ги спира. Преди месеци позицията на страната ни по въпроса беше категорично в обратната посока.




В края на кабинета Янев 2 не се допусна старт на европреговорите с РСМ. Още тогава френското председателство в ЕС настоя спорът с югозападната ни съседка да бъде решен час по-скоро.



  Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 ЗА ПРИЕМАНЕТО 19.04.2022 12:50

    ЗА СПОРАЗУМЕНИЕТО! ЗА! ЗА ПРИЕМАНЕТО НА РСМ в ЕУ! Македония не е Украйна в очите на Путин. Стига комунистическа перверзия. След 9ти септември комунетата са тероризирали българите да стават македонци, но още повече са тероризирали българските полицаи и военни и семействата им, които са служили в " Новите български земи". Сега същите тия скотове пак определят живота на хората и в България и в Македония. СТИГА! БАСТА! ХВАТИТь идиотите и садистите да управляват!

  • 004 Anonimen 13.04.2022 14:36

    Като всички в момента политици на ЕС,изобщо не ги интересува какво се случва с хората.Просто следват плана наречен "Голямото зануляване" на Клаус Шфаб/амаче име-стряшкащо от времето на Хитлер/.Пълен хаос по целият свят,до мизерия и глад и преразпределение на ресурсите на Земята.Тежко и горко и на нея и на хората по света.Най-слаба ще се окаже ,както винаги Цивилизованата Европа,която няма почти никакви ресурси,освен храни,но за тях трябва енергия,за съжаление.Който смата,че може без енергийни ресурси,жестоко се е объркал.Малко факти: Русия-75% от ресурсите на земята,са на нейна територия Русия-25% от цялата чиста питейна вода е на територията и. Къде отивате бе,г-да от ЕС.Нещо сте се объркали,май.

  • 003 Anonimen 13.04.2022 09:59

    Този красавец, иска първо да изяде баницата и после да го чакаме да видим, какво ще да снесе ? За какви отстъпки той говори , Сев.Македония иска да влезе при нас в ЕС и ако всичко беше наред с договора, то и ние искаме същото!

  • 002 Anonimen 13.04.2022 08:07

    и тези ли ни лъжат-аман вече,едно обещават,друго вършат

  • 001 Anonimen 12.04.2022 23:17

    Ле ле, Кирчо продължава да лъже дебело електората, как ли ще завърши тоя мизерник?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и