Свързани новини

23.04.2018 14:37

Вземат книжката, ако сме в истерия или депресия

Видян 1606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки катаджия, който ни спре, ще може да ни взeме книжката, ако прецени, че сме в истерия, депресия, или дълбока психологическа драма. Това е записано в чл. 179 на пуснатия за обществено обсъждане Закон за движението по пътищата, пише Телеграф.


Свидетелството ще се отнема временно, докато водачът не удостовери, че отговаря на психологическите условия да стои зад волана. На сайтовете на МВР и транспортното министерство бяха пуснати три нови проекто-закона, които засягат шофьорите.


В ЗДвП е предвидено още, че който направи 3 груби нарушения в рамките на 2 години, ще остава без книжка. За да я възстанови, ще трябва да се явява отново на изпит, който обаче ще е организиран от МВР. В текстовете не е предвидено кое звено и по какъв начин ще води изпитите, като това щяло да се реши с отделна разпоредба на вътрешния министър. Освен това всички тези лица ще бъдат вкарвани в специален регистър на джигита.


Наказанието към тези водачи ще бъде още по-круто, тъй като те ще имат право да се явят на изпит за нова книжка две години след като им е била отнета старата. Всеки, който си позволи да паркира на спирка, вече ще бъде глобяван със 100 лева, а ако си позволи да остави возилото в парк, ще плаща 200 лв.


В закона са определени 7 тежки нарушения - каране в насрещното, шофиране пиян, дрогиран, профучаване на червено и т.н


Двойно се завишават и наказанията за мятане на боклуци през колата. Автомонтьорите без лиценз също попадат под ударите на закона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби