Свързани новини

23.04.2018 09:57

Защо МВР допуска с бомбички на стадиона?

Видян 2242 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    25-годишен футболен хулиган се предаде в полицията, след като по време на двубоя ЦСКА – Левски като по чудо не уби униформен служител с хвърлената от него самоделна бомба. Мъжът е разпознат от видеозаписите на камерите по стадиона от татуировка на крака. Много вероятно е той да не бъде съден по бързата процедура за футболно хулиганство заради тежкото състояние на жената, която щеше да изгуби зрението си.
Дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице. Обвиняемият е с определена мярка задържане под стража 72 часа, която изтича днес. Очаква се днес прокуратурата да иска налагане на постоянна мярка задържане под стража. За извършеното престъпление го очакват от 5 до 15 години затвор.
"Първите му думи бяха, че съжалява за стореното. Той е фен на Левски, който посещава футболни срещи на футболния отбор. Досега не го бяхме засичали в излъчването на противообществени прояви. Той няма обяснение защо го е направил. Твърди, че бомбата му е дадена от непознато за негово лице и той я е хвърлил по пистата, което няма как да стане, защото пистата е пред сектор Б. Фенското мислене поведението им нямат логично обяснение. Ако не беше стъклопакетът, сега можеше да говорим за съвсем друго нещо. Повдигнато е обвинение за телесно увеждане на повече от 2-ма души. Наказанието е от 5 до 15г. лишаване от свобода. Самият механизъм на вкарване на бомбата може да е по няколко начина. Може да е по време на футболната среща. Тя може да бъде направена и на място. На всяка футболна среща задържаме много фенове с пиротехника и наркотици. Ще изясним механизма на вкарване на самата бомбичка на стадиона. Нашите колеги следят, но ако говорим за бурки или маски, самоличността на лицето може да бъде скрита и с един шал или шапка. Навлизането на полицаи в такива случаи сме го правили, но би довело до голямо напрежение. Това затруднява идентификацията на лицето. Информацията, която се появи за татуировката на десния крак, беше по време на срещата. Беше разпространена снимка сред нашите служители”, сподели директорът на СДВР Ивайло Иванов.  От думите му стана ясно, че полицията няма и идея как се внасят бомбите на стадиона.
Преди двубоя миналата сряда (б.р. 11 април) феновете на Левски хвърляха бомбички и пред Министерския съвет и президентството, по време на шествието си към стадиона, а полицията стоеше безучастно. Според жителите на града е крайно време подобни шествия да бъдат забранени от полицията.
В същото време Българският футболен съюз взе изключително скандално решение да накаже Левски само с една среща лишаване от публика и така отново ще има фенове на стадиона тази сряда, когато е поредния епизод от сблъсъка между сини и червени. Дано този път се размине без инциденти. На тима от Герена е и наложена смешната санкция от само 4000 лева. По-рано през сезона ЦСКА беше  глобен с 30 000 за хвърлена монета по страничния съдия, а този път можеше да има човешки жертви. Самият собственик на Левски Спас Русев сподели, че станалото миналата сряда е терористичен акт.


  Проблемът е кой е виновен на МВР, че допуска влизане с бомбички на стадиона и гърменето пред очите на полицаи по време на "шествията" преди мачове Левски-ЦСКА, в това число пред МС и Президентството, както 19' видя.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец