Свързани новини

22.04.2018 08:44

Ердоган предупреди Австрия за изборите в Турция

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турският президент Реджеп Ердоган отправи предупреждение към Австрия, която възнамерява да забрани на своя територия прояви, свързани с насрочените през юни в Турция президентски и парламентарни избори. В първото си телевизионно интервю след обявяването на изборите Ердоган каза, че мерките, предприети от Австрия, ще се обърнат срещу нея. Той предупреди, че тези, които се опитват да пречат на турската демокрация "ще платят цената", предаде БНР.


Ердоган заяви още, че съдбата на двама задържани в Турция гръцки войници е свързана с решението на Атина дали да екстрадира осем души, които Анкара обвинява за участие в опита за преврат от 2016 година.


Властите в Анкара отправиха остри критики към австрийското и холандското правителство заради предупреждението им, че няма да допуснат турски политици да агитират в страните им за предстоящите президентски и парламентарни избори в Турция.


„С този подход те тровят демократичните ценности в собствените си държави и спомагат за разпространяването на расистки политически движения“, заяви турският министър по европейските въпроса Йомер Челик, цитиран от Франс прес.


Агитацията на турски министри сред гастарбайтерите в Ротердам в навечерието на миналогодишния конституционен референдум в Турция стана причина за разрив в турско-холандските отношения. Тазгодишните избори в Турция са насрочени за 24 юни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец