Свързани новини

19.04.2018 13:44

Почват Графа на 8 май, после ремонт и на бул.България

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20 булеварда и възлови улици ще бъдат изцяло реновирани през пролетно – летния сезон и до есента, наред с текущите ремонти на квартални улици и тротоари в София, обяви кметът.


„Най-тежкият обект тази година, който започваме на 8 май е цялостната реконструкция на ул. Граф Игнатиев. Първите дейности ще бъдат по демонтажа на трамвайните линии и затова моля за извинение и живеещите, и работещите в района, защото това са шумни дейности. При цялостната реконструкция Софийска вода ще подмени и ВиК мрежата. Трамваите ще бъдат спрени за времето на ремонта и през това време се организира временна автобусна линия”, стартира Фандъкова.


След 15 май преасфалтираме и на Източната тангента. От 1 юни ще се работи по довършване на разширението на бул. Тодор Каблешков при кръстовището с бул. Цар Борис III. След 15 юни ще започнем преасфалтиране на бул. Христофор Колумб в Дружба”, продължи тя.


„На 1 юли ще започнем подмяна на релсите на бул. България при бул. Иван Гешов, където ще се наложи и спиране на трамвая през юли и август.


В началото на май ще започне ремонтът на подлеза на бул. България и бул. Ив. Гешов, който е в много лошо състояние.


Планираме поетапно да ремонтираме бул. България – предстои да приключи процедурата за избор на изпълнител и според тези срокове ще планираме ремонта на участъка от бул. Гешов до бул. Гоце Делчев“, добави кметът.


На 1 юли започваме също разширението на участъка от бул. Монтевидео между ул. Боряна и бул. Н. Петков, който остана от миналата година. За 2019 г. ще остане само участъкът при изграждащата се метростанция от третия лъч на метрото”, допълни тя.


В края на юли започва преасфалтиране на бул. Васил Левски от Ректората до бул. Патриарх Евтимий“, добави кметът.


До седмици започва работа на ул. Филип Кутев, където първо Софийска вода ще изгради колектор и веднага след това ще започне преасфалтирането. До две седмици започва ремонтът при ул. Могилата.


„Обектите, за които все още тече процедура за избор на изпълнител, но имаме намерение да изпълним са: подмяна на трамвайния път и цялостна реконструкция на ул. Каменоделска; ул. Солунска от бул. Хр. Ботев до бул. Витоша; бул. Пенчо Славейков; ул. Цар Симеон от бул. Хр. Ботев до ул. Опълченска; кръговото кръстовище на бул. Кл. Охридски и бул. Андрей Ляпчев, както и тунела към Люлин”, очерта останалите планове за действие това лято кметът.


„Продължаваме придобиването на земя на важни обекти, които имаме готовност да започнем, ако отчужденията приключат. Това са Източната тангента от ССТ до бул. Владимир Вазов, бул. Ломско шосе до Околовръстния път, бул. Петър Дертлиев и бул. Рожен.


Предстои да обявим процедурата за изграждане на бул. Тодор Каблешков от бул. България до ул. Костенски водопад. За мен разширението на бул. Т. Каблешков и пробивът е стратегически обект, защото е част от вътрешния ринг на София. Целият проект е свързан с възможността за изграждане на трамвайно трасе. Навсякъде, където по план ще се изграждат трамвайни трасета, оставяме в средата обособеното пространство за изграждане на релсовия път”, разказа Фандъкова.


До края на май трябва да има избран изпълнител за реновацията на зоната около храма Св. Ал. Невски и за подмяната на трамвайното трасе на бул. Цар Борис III, които ще се реализират през 2018 и 2019 г.


Продължава строителството на Третия лъч – Зелената линия на метрото. Предстои да започне изграждането на шахта и съоръжение за отклоняване на метрото към кв. Гео Милев и кв. Слатина, заради което ще се наложи стесняване на движението на бул. Ев. и Хр. Георгиеви.


„Благодаря на всички за търпението за времето, в което спираме и затрудняваме движението, но това е начинът да обновяваме и изграждаме инфраструктура.


Показала съм, че нямам никакви колебания да налагам санкции и да връщам фирми да преработват. Изискваме от тях да поддържат финансови гаранции за добро изпълнение за времето, в което обектът трябва да бъде завършен. Най-важно е, че имаме всички механизми и не плащаме за несвършена и лошо свършена работа. При контрола върху ремонтите в кварталите, отговорността на районните кметове ще бъде голяма. Без подпис на районен кмет няма да се заплаща на фирмите. Ремонтите в кварталите ще правим според предложенията на кметовете на райони и техния избор на приоритетни обекти. В момента е на финала процедурата за сключване на договори за цялостен ремонт на 13 улици във всички райони”, завърши подробният обзор на строителните дейности за този сезон кметът на София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак