Свързани новини

27.02.2009 13:41

Депутати защитават уволнените директори на природните паркове

Видян 1305 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще искаме да бъдат изтеглени заповедите за уволненията на директорите на природните паркове "Витоша", "Врачански Балкан" и Странджа - Тома Белев, Николай Ненчев и Стефан Златарев,
подготвени от директора на Националната агенция по горите Стефан Юруков и ще сигнализираме всички заинтересовани организации, заявиха в кулоарите на парламента народните представители Мария Капон, Антонела Понева и Иван Сотиров, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.


И тримата директори имат публични изяви за опазване на защитените територии и природните богатства на България, но явно те пречат на интересите на управляващите, да реализират своите намерения, заяви Антонела Понева. От днес природозащитниците обявяват протести в тяхна защита , възнамеряват да свикат пресконференция с чуждестранни журналисти и ще сезират Европейската комисия каза Мария Капон. По време на управлението на Стефан Юруков, изп. директор на Националната агенция по горите, той надмина по замени и периода, когато ДПС ръководеше този сектор, заяви Иван Сотиров.


Според него Юруков незабавно трябва, да си подаде оставката и министър-председателят да го освободи от поста му. Той добави, че преминавайки в ръцете на частници, част от тези територии, които са национално богатство ще променят предназначението си и ще бъдат застроени по изпитаните вече схеми. Депутатите ще настояват да се забрани и продажбата на гори. Това е престъпление и грабеж срещу природата на България и бъдещите поколения. Имаме информация, че заповедите за уволнения на тримата директори на природните паркове са изготвени, но не са връчени още. По непотвърдена информация е,заради отсъствието от страната на Стефан Юруков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей