Свързани новини

17.04.2018 09:31

Реното на Тракия - неуправляемо, шофьорът на рейса говорел по телефона

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Обвинената за катастрофата на автомагистрала Тракия в петък, при която загинаха 6 души, а над 20 бяха ранени, не е могла да овладее автомобила си при предприетото изпреварване на обърналия се впоследствие автобус, разказа пред Нова нейният адвокат.


По думите му тя започнала да изпреварва със скорост 110 км/ч, в началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса.


След удара в автобуса Таскова губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двата автомобила се закачат и заедно се насочват към канавката.


Според адвоката има 10 години стаж като шофьор като единственото й наказание за този период е глоба, вследствие на шофиране след употреба на алкохол. Установени са били 0.9 промила алкохол в кръвта.


В същото време пътничка от катастрофиралия автобус на Юнион Ивкони сподели, че шофьорът се е държал изключително нелюбезно, отказвал да спира за почивка и често говорел по телефона без необходимото устройство за свободни ръце.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци