Свързани новини

14.04.2018 08:04

Директорите на държавни болници с ултиматум до Ананиев

Видян 2329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Директорите на областните болници са взели решение на Общото събрание на сдружението, проведено в Ямбол, да поставят ултимативно исканията си до министъра на здравеопазването. В писмото до Ананиев се казва, че в лечебните заведения се натрупва напрежение сред персонала, които назначените от МЗ директори вече не могат да овладеят.


   Основните причини за това са новата методика за субсидиране на МЗ, в която парите за спешна помощ са намалени наполовина и новият стандарт за финансово управление, който ако бъде приложен ще доведе до загуба на най-ценния ресурс на държавните болници – медицинския персонал. И лекарите и сестрите и акушерките и лаборантите заплашват да напуснат болниците, ако бъдат лишени от средствата давани за допълнително материално стимулиране, получавани до сега.


  Директорите на държавни болници изразяват категорично несъгласие с налаганите императивни текстове в стандарта, свързани с просрочените задължения, които според тях създават впечатление за некомпетентност на мениджърите, а истинската причина за натрупаните дългове е погрешната политика водена години наред, пише czpz.org.


  Директорите на държавни болници заявяват, че след обсъждане единодушно са решили да заявят своята готовност да напуснат управлението на болниците, за да не стават съучастници в тяхното унищожаване.


Писмото е адресирано освен до министър Ананиев и до премиера Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и