Свързани новини

11.04.2018 15:33

Съдът пусна като бандит Желяз Андреев, допълнително ще гледат делото му за екстрадация

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжният съд в Добрич пусна от ареста 29-годишния Желяз Андреев, като му наложи най-леката мярка за неотклонение - подписка със срок на изпълнение 60 дни.


Младият мъж бе задържан на 7 април по искане на прокуратурата в Маями. Той е обвинен заедно с още петима българи, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Те са работили в кол център в София, през който са продавани части за самолети на сирийските авиолинии, за които Вашингтон твърди, че са свързани с терористична дейност. Въпросните договори обаче са абсолютно изрядни според нашето законодателство. В периода септември 2013 г. – февруари 2014г. България и ЕС не са налагали ембаро на Сирия.


Вчерашното  заседание на съда бе само за мярката за неотклонение на Андреев. Искането на американските власти за екстрадицията на българина ще бъде гледано отделно.


Пред магистратите Желяз Андреев обясни, че като служител в кол център на американска фирма не е можел да извърши каквото и да било действие без санкцията на началниците си и в този смисъл няма как да носи вина за направеното от фирмата, в случая – доставка на части за Сирийските авиолинии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева