Свързани новини

11.04.2018 09:34

Село на бунт заради разбити пътища

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на село Яребична край Варна излизат на протест заради лоша инфраструктура, съобщи бТВ. Пътят, който води към селото, е изграден преди близо половин век и оттогава насам никога не е основно ремонтиран. Населеното място е само на десетина километра от Варна.


Шофьорите са буквално „абонати” на сервизите, а всеки ремонт е стотици левове. Местните хора разказват, че от дълги години насам слушат само празни обещания и си трошат колите.


След като напрежението сред местните ескалира и те насрочват протест от община Аксаково ударно запълват дупките. Резултатът обаче е плачевен, както всяка година – само една седмица по-късно асфалтът вече се рони. Не е ясно колко пари са били похарчени по този начин.


От общината признаха, че подобно запълване е компромисен вариант, но добавиха, че няма как на този етап да бъде извършено по-качествено.


„Как очакват да се случи? Няма какво да се изреже, няма здрав асфалт, за който да се захване евентуален кърпеж. Това е действително минималното, което може да се направи, за да е все пак проходимо”, казва зам.-кметът на Аксаково Красимира Дянкова.


За цялостен ремонт на отсечката от 2 километра ще са нужни около 1 млн. лева. Средства, с които общината не разполага – за 105 км пътна мрежа са й отпуснати 200 000 лв.


От общината са кандидатствали за финансиране по Програмата за развитие на селските райони преди година и половина, но отговорът все още се очаква. Другата възможност е пътят за село Яребична да бъде обновен с държавна субсидия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог