Свързани новини

27.02.2009 09:18

Ексшеф на Фонд „Земеделие“ на прокурор за източване на 4 млн.

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единната народна партия ще изпрати сигнал до прокуратурата заради съмнения за злоупотреби при сключването на договори във Фонд „Земеделие“, с които са били източени 4 млн. лв., съобщи в парламента независимият депутат и председател на ЕНП Мария Капон. По думите й е замесен ексшефът на фонда Атанас Кънчев. Присвояването на средствата ставало чрез фиктивни поръчки и консултации, правени на нереални цени.


През август миналата година бил сключен договор с адвокатската кантора „Noerr Stiefenhofer lutz“ за 850 000 лв., която била изпълнена за 10 дни. Това означавало, че дневният хонорар на фирмата е възлизал на 85 000 лв., разкри Капон. Атанас Кънчев, пък си създал малка група, с помощта на която източил за 2 месеца 4 млн. лв. В далаверата участвал и административният му секретар Асен Ангелов – син на депутата от ОДС Румен Ангелов. Като пример шефката на ЕНП дава случай изготвянето на етичен кодекс, за което фондът заплатил 600 000 бона. Кодексът бил изготвен за 6 дни. „По-бързо сигурно само мавзолеят е построен“, бе коментарът на депутатката.


Според Румен Ангелов твърденията на Капон били част от сценарий за политическото му дескридитиране. Той и синът му щели да заведат дело за клевета срещу независимата депутатка.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог