Свързани новини

10.04.2018 11:14

САЩ удрят, без да питат ООН заради предполагаеми химатаки; Русия: Съзнавате ли опасността, пред която изправяте целия свят

Видян 2577 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще отговорим със сила на предполагаемите химически атаки в Дума, обяви американският президент Доналд Тръмп, след като представителката на САЩ в ООН Ники Хейли не остана доволна от обсъждането на темата в ООН, където страната й бе призована да не действа по слухове и инфо от доказали ненадеждността си източници. Точно за това апелира спецпратеникът на световната организация по сирийската криза Стафан де Мистура, който призова настойчиво към въздържане от крайности. Позова се на доклада на експертите, които дори не могат да докажат, че изобщо атака е имало, камо ли от коя страна. Те обаче откриха немски химоръжия при изоставени от терористите техни укрепления в освободени от режима на Асад територии на Гута. Трябва да се има предвид, че в мисията на ОСХО двамата решаващи специалисти са англичани. „Няма да питаме ООН”, заключи Хейли, въпреки че това е в разрез с международното право. Сирия се очаква да бъде бомбардирана по предполагаеми причини, както бе започната войната в Ирак точно на 9 април преди 15 години. „Война, която започна с една лъжа”, както коментира немската правителствена медия Дойче Веле.


Руският представител в ООН Небензя предупреди САЩ: „Съзнавате ли опасността, пред която изправяте света”. Москва и Техеран предупредиха, че удар по Сирия ще има много тежки последствия за ударилите. Турският президент Ердоган пък се закачи с Франция, която се оказа изведнъж ястреб и се подигра в специално изказване със смехотворните според него имперски амбиции на Париж за намеса. Китай изпрати военния и външния си министър и кораби в знак на подкрепа на Русия. „Без изнудване и заплахи към нас, надминахте и Студената война”, заяви още руският представител в Съвета за сигурност на ООН. Президентът Путин заяви, че няма да се приемат просто така "провокации и спекулации”, а медиите в Москва предупреждават, че ако има война, тя ще бъде със заплашителни размери.


Израел се оправда, че случайно е ударил Сирия в понеделник, което взе 14 жертви. Както те, така и вече 23 убити мирно протестиращи палестинци, които реално станаха жертви на агресията обаче не предизвикват нито шум, нито възмущение в някои държави. Нито факта, че атаката на Израел съвпадна с опит за настъпление на ИД и Ал Нусра в Сирия. Асад е унищожил почти изцяло ислямистите, използващи за щит мирните граждани в Гута, които бяха допуснати да се изтеглят от терористичния анклав по коридора, осигурен от правителствените войски, използван от над 150 000 души. Над 40 000 от тях вече се завърнаха в освободените от Дамаск територии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?