Свързани новини

10.04.2018 09:28

Тръмп: Ще отговорим със сила в Сирия

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди предполагаемата химическа атака в Сирия и заяви, че администрацията му ще реагира в следващите 24 до 48 часа, предаде Франс прес. "Ще отговорим със сила", заяви по-късно американският президент, обещавайки решение в понеделник вечер или "много скоро". Министърът на отбраната Джим Матис не изключи удари срещу сирийския режим.


 Тръмп заяви, че разговаря с военни командващи и ще прецени кой е отговорен за атаката - Русия, сирийското правителство, Иран или и тримата заедно.


Руският президент Владимир Путин осъди от своя страна "неприемливия" характер на "спекулациите" за предполагаемата химическа атака.


Според опозиционни активисти в атаката са убити най-малко 40 души. Това е ужасно деяние срещу невинни и не може да бъде толерирано", каза Тръмп на заседание на кабинета и обеща "важни решения" до ден-два. На въпрос за употреба на военна сила на САЩ срещу Сирия Тръмп заяви, че никой вариант не се изключва.


По-рано Военната  руското Министерство на външните работи предупреди, че намеса под измислени и изфабрикувани предлози в Сирия, където по молба на законното правителство се намират руски войници, е абсолютно недопустима и може да доведе до най-тежките последствия.


От Смоленския площад напомниха, че правителствената армия на Сирия продължава освобождението на предградието на столицата Източна Гута от терористите. Джихадистите използват мирните жители като жив щит. Затова руският Център за примиряване на враждуващите страни и правителствените сили осигуряват хуманитарни коридори за извеждането на мирните граждани.


 "Тези, които не са заинтересовани в по-бързото унищожаване на едно от последните гнезда на терористите в Сирия, които не искат истинско политическо разрешение, се опитват по всички начини да усложнят обстановката и да възпрепятстват евакуацията на граждански лица, - отбелязаха от руското външно ведомство. – Продължават информационните вихрушки за използване на хлор и други отравящи вещества от правителствените войски“.


От МВнР подчертаха, че в появилите се съобщения за химическата атака, медиите се позовават на „прословутата НПО „Белите каски“, които не веднъж бяха уличени в сътрудничество с терористите“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и