Свързани новини

06.04.2018 10:44

Британската версия за Скрипал се разпада, заяви руският представител в ООН

Видян 3422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Театър на абсурда, така руският представител в ООН Василий Небензя определи обвиненията на Великобритания към Русия за отравянето на двойния агент Сергей Скрилал и дъщеря му, предаде RT.


Извънредната среща на Съвета за сигурност на ООН беше поискана от Москва след съобщението, направено от британската химическа лаборатория в Портън Даун, че не е установила, че нервният агент, използван за отравянето, е от руски произход.


"Британските официални лица изрично цитират лабораторията, когато обвиняват Москва, така че след признанието й, тяхната теория започна да се разпада", заяви Небензия. По думите му историята е фалшива и дори не е добра.


Дипломатът постави серия от въпроси, сочещи за несъответствия в разказа на Великобритания.


"Защо трябваше да чакаме 8 години, за да атакуваме Скрипал две седмици преди изборите и няколко седмици преди световната купа? Защо го освободихме от страната на първо място?", зачуди се пратеникът.


"Фактът, че жертвите на отровата, за която се смята, че е сред най-смъртоносните, успяват да оцелеят след нападението, също повдига сериозни въпроси", твърди Небензия. Това може да се обясни само, ако им е бил приложен антидот непосредствено след досега с веществото. Британски служители обаче настояват, че не е използван антидот, тъй като на първо място не съществува. Скрипъл успяха да се разхождат четири часа след отравянето, според версията на британските власти, но полицейският служител, който ги откри, веднага загуби съзнание.


Съществуват и различни версии в британските медии за това как отровата е била доставена.


"Има много версии, поради липсата на факти и доказателства. Къщата на Скрипал, дръжката на вратата, цветята, брашното или дафиновинте листа ", посочи Небензия.


 "Целият разказ се разпада", каза руснакът. "Аргументите, че фамилията от химикали от типа Новичок произхожда от Русия и затова и Москва е виновна, също не са убедителни", добави дипломатът.


Докато британските власти се опитват да се забавляват с различни теории, изразени от руски експерти и медии, Москва не разполага с никаква версия на събитията поради очевидната липса на факти.


Постоянният представител на Великобритания в ООН Карън Пиърс стоеше с твърдото убеждение на правителството, че няма "правдоподобно алтернативно обяснение" и че Русия "много вероятно" стои зад инцидента. Той го нарече част от "по-широк модел на безотговорно руско поведение" и обвини Москва за постоянна "агресия" през последните години.


"Русия се стреми да подкопае международните институции, които ни държат в безопасност след края на Втората световна война", каза Пиърс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден