Свързани новини

05.04.2018 12:33

Великобритания се държи като "мафиотска държава" относно Скрипал, заяви бившият зам.-шеф на ОССЕ

Видян 2544 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Великобритания експлоатира европейска солидарност и се държи като "мафиотска държава" по случая Скрипал, заяви бившият зам.-шеф на ОССЕ и бивш държавен секретар в германското министерство на отбраната Вили Вимер пред RT. Според него Обединеното кралство прокарва обвинения, подстрекаващи към война и неправилно изключва Русия от разследването на отравянето на бившия двоен агент и дъщеря му.


Поведението на Великобритания крие "голяма опасност за международния мир", смята Вили Вимер.


"Мисля, че можем да наречем тази държава мафиотска, защото тя постъпва противно на всички европейски и международни правила и разпоредби при наказателен случай, засягащ друга държава", обясни бившият зам.-шеф на ОССЕ.


По думите му Великобритания е с история по отношение на войнствената реторика. Той припомни начина, по който страната решава да отиде на война в Ирак.  Трябва само да се погледне към Тони Блеър. "Дългоочакваният доклад Чилкот, публикуван през 2016 г., разкритикува Блеър, заявявайки, че той умишлено преувеличава заплахата от иракския режим и разчита на недостатъчно "разузнаване", обоснова се Вимер.


"И затова мисля, че докато британците не се държат по правилен, правен, международен начин, смятам, че всички трябва да повярваме, че това е друга британска лъжа, за да воюваме срещу Русия", добави Вимер.


Бившият заместник-председател на съвета на ОССЕ заяви, че позицията на ЕС за солидарност с Обединеното кралство е стандартно съюзно поведение, но предупреди, че блокът може да се замисли, преди да направи това отново в бъдеще.


Припомняме, че вчера Европейският съюз отказа да одобри проектозаявлението за инцидента в Солсбъри, внесено за разглеждане от Русия на заседанието на Изпълнителния съвет на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби