05.04.2018 11:54

Президентът връчи почетен знак на Васил Михайлов

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса на актьора към българската духовност и култура и по повод неговата 80-годишнина.


Президентът отличи легендарния артист в сряда вечерта на сцената на театър „Българска армия“, където Васил Михайлов играе повече от 50 години, а снощи се превъплъти в ролята на Стоян Глаушев в постановката „Железния светилник.


Държавният глава и съпругата му Десислава Радева бяха сред зрителите на представлението, след края на което творческият състав на театъра и президентът поздравиха актьора и отбеляза 80-годишнината му.


Още дълги години бъдете капитанът на българската доблест и на народната любов, пожела Румен Радев на Васил Михайлов, който е изиграл стотици роли на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на Капитан Петко войвода в едноименния сериал. Държавният глава заяви, че за него е чест да засвидетелства почит и благодарност от името на целия български народ и многобройните поклонници на актьора. „Вие сте войвода, предрешен като наш съвременник, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте човек с горда осанка и неподражаемо мъжко присъствие“, обърна се президентът към Васил Михайлов, предаде Дир.бг.


Президентът поздрави актьорския състав и екипа за невероятната им работа по постановката „Железния светилник“. Преживяхме и продължаваме да живеем в трудни години, но в никоя от тях българският театър не пустееше - той бе светилникът за мнозина и вярвам, че ще продължи да бъде такъв и занапред, заяви още президентът Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева