Свързани новини

05.04.2018 09:31

Русия поиска среща на Съвета за сигурност на ООН заради делото Скрипал

Видян 1866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Руските власти смятат, че най-добрият способ за изясняване на истината по случая Скрипал е неговото внасяне за разглеждане в Съвета за сигурност на ООН, пише Независимая газета.


Вчера в Хага се проведе извънредно заседание на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), където се проведоха дискусии по случая. Руската страна счита обвиненията на Великобритания за неоснователни и иска провеждане на съвместно разследване, а Лондон отказва подобна идея, определяйки я като "извратена".


 В частност своите аргументи в полза на невинността на Русия представил началникът на лабораторията за химико-аналитичен контрол на научния център на руското Министерство на отбраната Игор Рибалченко. Той и преди това е заявявал,че отровното вещество би могло да бъде произведено в много други страни. Припомняме, че лабораторията на британското правителство в Портън Даун до Солсбъри призна не може да се докаже, че атаката е руска.


Рибалченко отбелязал, че ОЗХО отказва да сподели с Москва материалите по разследването. „В Техническия секретариат на ОЗХО заявяват, че споделят сведенията, с които разполагат само със съгласието на британската страна. Това е абсолютно ненормална, а бих казал и повече, подриваща основите на нашата организация ситуация“, казва той.


Предложението на Русия за резолюция, призоваваща да се разглежда делото Скрипал в съответствие с правните норми е подкрепено само от 14 страни от участвалите 41. Против резолюцията са били страните от Евросъюза. „ЕС не одобрява предложения проект на заявление“, заявява представителят на България в ОЗХО Красимир Костов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне