Свързани новини

04.04.2018 15:36

Чрез жребий прекратиха мандатите на четирима от КЕВР

Видян 2592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В рамките на заседанието на парламентарната Комисия по енергетика се проведе жребий за обновяване на състава на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде Фокус. Тегленето на имената определи да бъдат прекратени мандатите на четирима членове – Александър Йорданов, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман. Членове на КЕВР остават Владко Владимиров, Димитър Кочков, Евгения Харитонова и Светла Тодорова, както и председателят Иван Иванов, чието име не участваше в жребия поради по-дългия му мандат по закон.

Тегленето на имената се проведе по процедурни правила, приети предварително от Народното събрание. Така съставът на КЕВР ще се обнови с двама членове със стаж в областта на енергетиката, един в областта на водоснабдяването и канализацията и един член измежду членовете с юридически стаж и стаж в областта на икономиката.

Бяха проведени три отделни тегления, като всяко теглене се проведе с по две кутии - в едната са имената на членовете на КЕВР, които участват в тегленето, а във втората - листчета с текст "мандатът се прекратява" и "мандатът не се прекратява". Гости на заседанието и журналисти теглиха листче от едната и от другата кутия и така определиха имената на членовете, чийто мандат се прекратява.

Според приетите правила предложения за нови членове на КЕВР могат да се правят от народни представители или от парламентарни групи до 17-и април 2018 г. След това ще бъде извършена предварителна проверка от комисията по досиетата и изслушване на кандидатите в парламентарната комисия по енергетика.



Гласуването за членове на КЕВР ще се извърши явно, като за избран ще се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители в пленарна зала.


 "Много държа да запазим принципа нито една партия или коалиция да няма мнозинство в регулатора", каза пред журналисти председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев след проведения жребий.

 „Народното събрание прие текстове а жребий в средата на мандата, за да има приемственост. За да не сменим


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак