Свързани новини

04.04.2018 09:30

Всички ученици от 1 до 7 клас с е-учебници

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички ученици от 1 до 7 клас ще имат достъп до електронни учебници до месец​.


Това съобщи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той прогнозира, че Министерският съвет ще одобри още утре промените, които уреждат финансирането на достъпа до електронните варианти на учебните помагала, предаде БНТ.


Издателствата, които доставят над 95% от учебниците, са готови да осигурят достъп до електронния вариант на учебниците, каза още Вълчев и обяви, че матурите ще се проведат без промени в организацията.


"Амбицията на министерството е да се премине към едносменен режим в училищата, в големите общини това означава строителство на нови сгради, затова предстои изготвянето на индивидуални планове с диференцирани срокове за всеки град. След промените за финансиране на обучението на деца от уязвими групи, средства ще има не само за училищата и детските градини, които работят с тях", добави министърът.


И уточни, че са предвидили такива средства и ще ги предоставят на близо 900 институции, "защото там също трябва да се полагат усилия, когато се работи с такива деца".


Вълчев заяви, че основна цел на министерството е да насочи повече деца към професионалното образование чрез допълнителен прием и стипендии и да привлече повече млади преподаватели.


"Ние трябва да направим така, че да има учители, и то добри учители във всички училища и детски градини в най-малките, отдалечените населени места", подчерта министърът.


Той беше във Варна за откриването на новата сграда на Колежа по туризъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и