01/02

Свързани новини

02.04.2018 16:24

Борис Кърчев: Фирмите ми не са били длъжници на държавата

Видян 3220 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заявявам, че към датите, когато съм излязъл като съдружник от двете дружества „КТВ” и „Би Би Си Кейбъл”, те не са имали никакви задължения към държавата.


Това заяви категорично на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ-Казанлък Борис Кърчев.


В подкрепа на думите си той представи официални справки от НАП за липсата на задължения на фирмите, към датата на излизането му от тях като съдружник и управител.


Миналият четвъртък Кърчев бе обвинен от колегата си от БСП Георги Търновалийски, че е продал фирмите си на малоимотно лице и така е решил проблемите си – изявления, породени от публикации на казанлъшка медия, които Кърчев определи като: „изнудване и имащи основна цел да компрометират мен и партията, която представлявам. Вероятно цялата тази кампания срещу мен и ГЕРБ е свързана и с вътрешните борби в БСП – Казанлък, за избор на председател на структурата им. Нека седнат от БСП и да си гледат проблемите – нито аз, нито ГЕРБ имаме вина за техните неуредици и разправии”, каза Кърчев.


Той припомни, че всички други частни спорове между фирми се решават в съда, и обезпеченията по тези спорове са проблем на страните в спора. Всеки гражданин има право да купува, продава и прехвърля дялове от фирми.


Борис Кърчев бе категоричен, че никога не е принуждавал някой на сила или чрез финансово стимулиране да купува от него каквото и да е било. Всичко останало е интерпретации.


„Изнудването е основната цел на всички публикации по мой адрес. Целта е да се опетни името ми, да се настроят гражданите и хората, които са ми гласували доверие и са ме избрали за народен представител и да се дискредитира ГЕРБ на местно, а от там и на национално ниво - политика, която казанлъшката „Пресс ТВ” води систематично от дълги години срещу цялата структура на ГЕРБ в Казанлък и региона, и използва своите журналисти, не да отразяват обективни и важни за местното население новини, а да дезинформират и внушават откровени неистини и да печелят симпатии за БСП”, заяви Кърчев и бе категоричен, че заради финансови облаги от страна на собствениците на медията, върху него бива упражняван психически тормоз и натиск, който рефлектира и върху семейството му.


„Проблемът е дело, водено в Арбитражен съд при Българската търговско - промишлена палата, между фирмите СД “Самарски и сие“ – собственик на „Пресс ТВ”, и „Би Би Си Кейбъл”, в която съм бил съдружник, и която е осъдена да заплати неустойка, в размер на 135 000 лв. Тук искам да поставя въпроса до колко морално е частни съдилища, които омбудсманът Мая Манолова преди време критикува много остро, и още повече частен съд, управляван от Златимир Орсов – бивш член на Висшия съвет на БСП, и добър приятел на фамилия Самарски – видно от снимки от страница в социалните мрежи - Орсов на гости на 50-годишния юбилей на Славка Самарска, да е арбитър в дело, в което едната страна е фирма, собственост на Самарски?


Пресс ТВ печели делото и продава чрез частен съдебен изпълнител офиса на фирмата Би Би Си Кейбъл, но явно сумата не удовлетворява ищците и те бурно заливат с помия основно мен, като публична личност, вероятно, за да им доплатя! Подчертавам, че когато излиза решението, аз вече не съм съдружник във фирмата, но пък съм добра мишена за хули и нападки! В същото време, фирмата СД “Самарски и сие“ -  собственик на „Пресс ТВ” напуска стаите, които помещава срещу символична сума в офиса на „Би Би Си Кейбъл”, без да заплати натрупани задължения от наеми в размер на почти 9000 лв.”, подчерта Борис Кърчев и попита защо радетелите за борбата с финансови злоупотреби, щом са толкова сигурни, че е ощетил държавата, като е продал свои задлъжнели фирми на малоимотно лице, не са сезирали компетентните органи в лицето на Прокуратурата.


Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев попита също:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв