01/02

Свързани новини

31.03.2018 09:50

8 часа гасиха пламналата сграда в Студентския град

Видян 3335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 50 пожарникари и 12 пожарни коли повече от 8 часа се бореха с огнената стихия в четвъртък. Инцидентът се размина без жертви, но доведе до сериозни материални щети.


В първия момент ситуацията е била подценена, затова се е стигнало до тези резултати – 100% изгорял покрив – заяви собственикът на изгорелия последен етаж Цветомир Владимиров в предаването „Тази събота“ по bTV. – Свършили са работа, тъй като не е пламнала цялата сграда, но покривът е изгорял 100%“.


По думите му пожарникарите са си тръгнали, а половин час по-късно са се върнали. „Те са си тръгнали от гасенето в една от стаите, след което мои колеги от офиса са се върнали, започнали са да гасят и са ги върнали (пожарникарите) от пред блока да се качват отгоре, да опъват нови линии, да започва гасенето“, каза Владимиров.


Видях, че от едната страна на сградата дими, с мой колега се втурнахме нагоре и започнахме да тропаме по вратите на всички да излизат, разказа Здравко, един от първите свидетели.


Обадихме се на пожарната, след малко те звъннаха да питат къде е мястото, т.е. не бяха сигурни къде се намира точно. Аз лично съпроводих първия пожарникар до мястото, което пушеше най-много, добави той.


Комисар Веселин Гетов отрече ситуацията да е била подценена и пожарникарите не са си тръгвали. Той обясни, че в 15:45 ч. е получен сигнал за проблем в електротабло. На мястото е изпратен един екип, който е извършил гасителни действия, но хората в сградата са го насочили към друго място – покривната конструкция, където са забелязали тлеене и пушене.


„Отправяйки се нагоре към покривната конструкция, колегите забелязват, че развитието на горенето не е за подценяване и са повикали допълнително помощ от съседни районни служби“, каза Гетов.


Техниката не е стара, каквито твърдения бяха направени, коментира оперативният дежурен на столицата ст. инспектор Емил Симеонов.


Основният приоритет е да няма пострадали и загинали служители и граждани, което успяхме да постигнем, посочи той.


Главният проблем е бил, че единственият достъп до подпокривното пространство е около капандурите, изтъкна Симеонов. Покривът е един декар. Това е стоманобетон, всичко отдолу е дървена конструкция, отгоре с битумно покритие, а не е имало откъде да се вкара гасителна техника, посочи той. „Нямаше как да локализираме покрива, защото няма достъп, само отгоре“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог