Свързани новини

30.03.2018 09:37

Русия затваря US консулството в Санкт Петербург и гони 60 дипломати

Видян 2188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Русия затваря US консулството в Санкт Петербург и гони 60 дипломати, както направи Вашингтон, заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференцията след среща със специалния пратеник на ООН за Сирия Стафан Де Мистура, предаде RT.


Сред американските дипломати, които ще бъдат експулсирани, са 58 души от посолството на САЩ в Москва и двама служители от Генералното консулство в Екатеринбург. Те трябва да напуснат Русия до 5 април. Консулство на САЩ в Санкт Петербург ще бъде закрито до 31 март.


Посланикът на САЩ в Москва Джон Хънтсман бе призован от Министерството на външните работи, я новината му бе съобщена от заместник-министъра Сергей Рябков.


В понеделник Вашингтон изгони 48 руснаци от двустранна мисия и още 12 от мисията на ООН и затвори руското консулство в Сиатъл. Канада, Австралия и редица американски съюзници в Европа последваха изгонването на над 90 руски дипломати.


"Каним правителството на САЩ, което окуражава и разпалва кампанията на клевета срещу нашата страна, да преосмисли и спре тези безразсъдни действия, разрушавайки нашите двустранни отношения", се казва в изявление на Министерството на външните работи.


Експулсирането на руски дипломати започна на 14 март, когато Великобритания обяви 23 души персона нон грата, твърдейки, че Москва е "много вероятно" да стои зад отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с Новичок. Русия отхвърли твърденията и поиска от британското правителство да предостави доказателства, които досега не са дадени.


Говорителят на Държавния департамент Хедър Науърт протестира срещу "неоправдания" отговор на Русия срещу "напълно оправданите им действия".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате