Свързани новини

29.03.2018 18:00

Европредседателството крепи рейтинга на Борисов

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалите около ЧЕЗ намаляват подкрепата към ГЕРБ, а БСП скъсява дистанцията до 2,6%. 57% са убедени, че кабинетът е замесен с Гинка. Това сочат  данни на социологическата агенция Алфа рисърч - много близка до премиера. Резултатите са сходни с данни от друго проучване на Афис от преди седмица.


ГЕРБ събира подкрепата на 23.1% от всички избиратели. Заради външнополитическата активност около европредседателството, лидерът на партията Бойко Борисов има ръст от 3 на сто в неговия личен рейтинг – до 36%, ако се вярва на Алфа.


Подкрепата за БСП е 20.5% левицата. Като основна опозиционна сила, успява да се възползва от текущите скандали. Лидерът Корнелия Нинова има доверието на 26.4% от анкетираните.


"Антиевропейската реторика на БСП спечели евроскептиците, но именно тази част електората може да не се яви  евроизборите", сочи Алфа. При въпрос за вот на евроизборите дистанцията между БСП и ГЕРБ нараства на 7%.


В редиците на ОП най-висок личен рейтинг има лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов - 29.8%, следван Валери Симеонов с 11.4% и Волен Сидеров  с 6.4%. Отрицателните оценки и към тримата лидери нарастват.


ДПС със сигурност би имало парламентарно представителство с 5.1%. Партията на Веселин Марешки би останала извън парламента с 2 на сто.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни