Свързани новини

29.03.2018 15:20

Учение Токсичен кинжал до Солсбъри дни преди случая Скрипал

Видян 2735 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Поведението на британските власти предизвиква множество въпроси. Премълчава се информация за дейността на  разположената недалеч от Солсбъри секретна лаборатория в Портън-Даун, където, както е всеизвестно, се провеждат работи по създаване на химическо оръжие. Скриват се сведения за проведените (в навечерието на отравянето на Скрипал) от този център, заедно с британските военни, ежегодни учения Токсичен кинжал, в хода на които се отработват начини на  борба с химическо и биологическо заразяване”, сензационно обяви руското външно министерство.


Другата новина е, че тъй като „британските власти систематически демонстрират неспособност да обезпечат безопасността на своята територия на  руските граждани, въпиющи примери за което са отравянията на бившия сътрудника на ФСБ на Русия А.Литвиненко, смъртта при неизяснени обстоятелства на бизнесмените Б.Патаркацишвили и А.Перепилични, загадъчното "самоубийство" на Б.Березовски и удушаването на деловия му партньор Н.Глушков и, накрая, покушението на живота и здравето на С.Скрипал и Ю.Скрипал”, руският следствен комитет е започнал на 16 март 2018 г. собствено разследване. Възбудено е наказателно дело за покушение за умишлено убийство на гражданката Юл. Скрипал и е отправено съответното искане до британската страна. „Очакваме от Лондон конкретно взаимодействие в рамките на воденото от нашите органи разследване”, съобщават от Москва.


„В последния случай Лондон пренебрегна всички норми на международното право, етиката и просто здравия смисъл. Не предявявайки никакви доказателства и даже без конкретна картина на случилото се, обвини Русия за отравяне на собствените й граждани, разгърна мащабна политическа и медийна кампания. Нашите законни искания за предоставяне на образци на използваното вещество бяха игнорирани”, пишат руснаците.


Анализът на съвкупността от всички обстоятелства свидетелства за незаинтересоваността на британските власти от изясняване на истинските мотиви и установяване на изпълнителите на престъплението в Солсбъри и това ни навежда на мисълта за възможна причастност към станалото на спецслужбите на Великобритания. Ако на руската страна не бъдат предоставени убедителни доказателства за обратното, ще считаме, че имаме работа с покушение на живота на  наши граждани, в резултат на огромна политическа провокация. Подчертаваме, че бремето на доказателствата в тази история лежи именно на британската страна”, завършва Външното министерство на Русия.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови