Свързани новини

29.03.2018 13:37

С 800 000 лв. депутат от ГЕРБ ощетил хазната

Видян 3705 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Избраният от Стара Загора "народен представител" от ГЕРБ Борис Кърчев също е прехвърлил своята фирма на малоимотно лице и по този начин е ощетил държавата. Той се е отървал от дружеството Би Би Си Кейбъл, което има задължения в размер на 800 000 лева и два запора върху имот. Кърчев е прехвърлил фирмата си на 45-годишният Динко Денев. Той, от своя страна, живее в старозагорското село Християново с майка си. Отглежда десетина овце. Мъжът е с няколко диагнози, сред тях инсулт и инфаркт. Има ТЕЛК-ово решение за 60% нетрудоспособност. Няма обаче изискуемия стаж от 5 години, за да взема пенсия по болест. Лечението му е скъпоструващо, на практика живее с пенсията на майка му, която е бившият пощальон на селото. Доколкото може, Динко се хваща на работа за нищожен надник, където намери. Основно на полето.


Според Търговския регистър има 7 фирми. На всичките е приемник. Сред тях са и бившите на Борис Кърчев. Част от дружествата са с огромни задължения и запори. Той добавя, че за да му бъде прехвърлена нотариално дадено дружество иска по 300 лева от предишните й собственици.


Подобен тип схема е класическа. Тя работи успешно до края на миналата 2017г., когато с промени в Търговския регистър се стопира практиката фирми със задължения да бъдат прехвърляни на безимотни и неграмотни хора. Депутатът Борис Кърчев, преди да гласува за спирането на тази схема като народен представител, се е възползвал максимално от нея като бизнесмен. Той е прехвърлил въпросната Би Би Си Кейбъл само дни преди промените в закона.


Това не е първият подобен случай, когато депутат от управляващата партия се възползва и ощетява НАП. 19’ вече Ви разказа как народният избраник от Благоевградската листа на Цветанов Димитър Гамишев е прехвърлил своята задлъжняла фирма на малоимотно лице. Въпросното дружество е дължало данъци в размер на почти 200 хиляди лева, но благодарение на връзките му в закона хазната ни е ощетена. Преди дни Гамишев от ГЕРБ получи и условна присъда от 2 години за убийство на пътя, когато е карал с превишена скорост в населено място. Той подаде оставка, за да не пречел на разследването срещу него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне