Свързани новини

29.03.2018 11:25

Цветанов: Солидарността с Великобритания означава действия

Видян 1991 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 България трябва да бъде солидарна с Великобритания и трябва да има и действия. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание, предаде Фокус.

 Попитан дали солидарност означава и действия, Цветанов отговори положително. Той обърна внимание, че изпълнителната власт трябва да вземе това решение. Цветанов поясни, че е имало единна позиция на лидерите на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия, така всички държави от ЕС са солидарни към Великобритания. „Дали се предприемат следващите стъпки за отзоваване на дипломати от Русия, това вече е в правомощията и компетентността на изпълнителната власт“,каза още Цветанов.



„Днес ще има разговори министър-председателя, след това предполагам, че може би ще има действия, които ще бъдат публично оповестени“, поясни той.

Във връзка с казаното от президента Румен Радев, че привикването на посланика на България в Москва не е съгласувано с него Цветанов заяви, че "привикването на посланици е в компетентността на изпълнителната власт, президентът Румен Радев да си прочете чл. 105 от Конституцията".

 Цветанов посочи, че с премиера има добър работен, конструктивен диалог.

 „Аз съм изразил моето мнение и фактите защо трябва да бъдем солидарни с европейското семейство“, каза Цветанов. Попитан дали е получил съгласие от негова страна, председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че за него е важно, че премиерът има невероятно чувство за отговорност и същевременно чувство да чува различните мнения.

Във връзка с поканата на БСП премиерът да дойде да информира Народното събрание по случая „Скрипал“, Цветанов поясни, че програмата на министър-председателя е тежка.

 „Дори и днес доколкото знам там също има казус, в който трябва да се взимат важни политически решения“, допълни Цветанов.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби