Свързани новини

28.03.2018 11:07

Окончателно: Германия разреши Северен поток 2

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия е издала всички необходими разрешителни за строителството на разширението на морската част на газопровода „Северен поток 2“, става ясно от съобщение на Федералната агенция по морско дело и хидрография (BSH), цитирано от БТА. Именно тази институция беше последната, чието одобрение се чакаше по проекта.


Според оценката ѝ новите две тръби по дъното на Балтийско море са в съответствие с изискванията и специфичните нужди на корабоплаването и морската среда. По проекта обаче трябва да бъдат изпълнени защитни мерки по време на строителството, за да се избегне въздействие върху мигриращите птици.


Разрешителните за строеж на „Северен поток 2" се намират на различни етапи в останалите страни, в чиито териториални води ще преминат тръбите – Дания, Швеция, Финландия и Русия.


Дължината на целия газопровод е 1 225 километра и е с капацитет от общо 55 млрд. куб. метра годишно. Двете тръби ще бъдат построени успоредно на функциониращия в момента „Северен поток“, който беше въведен в експлоатация през 2011 година. Стойността на газопровода е 9,5 млрд. евро.


Проектната компания Nord Stream 2 AG ще реализира проекта. В нея единствен акционер е „Газпром“, а финансови инвеститори са европейските гиганти Engie, OMV, Shell, Uniper и германската Wintershall, която е част от холдинга BASF.


 


Европа е разделена за "Северен поток 2". Повечето страни в Източна Европа се опасяват, че газопроводът ще засили зависимостта на ЕС от руския природен газ. Германия е един от лобистите за проекта. В Москва пък са категорични, че газопроводът ще бъде построен изцяло на икономически принцип.


Източник: Гласове


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне