01/02

Свързани новини

27.03.2018 15:23

Затворени нарочно аварийни изходи виновни за трагедията в Кемерово

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неяснотите около броя на жертвите от пожара, избухнал в неделя на най-горния етаж на мола Зимна вишна в руския град Кемерово предизвика митинг с искане за оставка на местната власт. Според едни медии става въпрос за 64 задушени, а според други – вероятно за 76, плюс още 6 тела, които се издирват под рухналия покрив на изпепелен киносалон, откъдето предава пряко Първи канал на руската телевизия, въпреки риска за реортера. Тя излъчи новината още в централните си новини в неделя, а целия понеделнишки следобед и вечер беше посветен на вести и дискусии около случилото се.


Основна версия, която се разследва е нарочно заключване на аварийния изход към резервното стълбище. Ако той беше отворен, вероятно повечето, а може би и всички щяха да спасят животите си. В случай, че това се докаже, възможно е да се установи заговор.


Игор Востринков, чиято загуба е най-тежка – трите деца, съпругата и сестра му, призова за ясно и справедливо правосъдие. Кметът на града Иля Сердюк е на мястото на трагедията, а вицегубернаторът на областта Сергей Цивилев падна на колене пред протестиращите.


Президентът Путин също пристигна в Кемерово, където посети и мола на смъртта, и оцелелите при пожара в болниците на отдалечения на 4 часови зони от Москва град.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на