Свързани новини

26.03.2018 13:03

Оправдаха Златко Баретата

Видян 1964 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тричленен състав на Върховния касационен съд оправда изцяло Златомир Иванов-Златко Баретата по обвинението, че е ръководил престъпна група за наркотици.


49-годишният Иванов бе обявен за невинен и за противозаконно присвояване на чужда движима вещ, съобщиха от пресслужбата на ВКС.


Баретата бе предаден на съд като ръководител на организирана престъпна група, която е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Соченият за дясна ръка на Баретата - Ториното, също е оправдан от съда.


Според върховния съд прокуратурата не е представила по убедителен начин доказателства за това, че Златомир Иванов и останалите подсъдими са били престъпна група. Дори опитите на съда да допълни тези съществени пропуски от страна на обвинението не са достатъчни за осъдителни присъди срещу част от обвинените.


В основата на оправдаването на Баретата стоят свидетели, които се отметнаха от показанията си в съда. Баретата е невинен и по обвинение за присвояване на брониран Мерцедес Е500, с който се движил в деня на покушението срещу него на 29 януари 2013 г. на стълбите на Съдебната палата в София.


“Аз дадох автомобила на г-н Иванов, за да иде с него на някакво дело”, казва пред съда собственикът на колата. И отрече това, което е казал в МВР - че Баретата му взел мерцедеса с шамари и ритници. Да защити Баретата, на разпит в съда пристигна и Димитър Желязков-Очите.


Другите 7 дребни дилъри, подсъдими с Баретата, обаче получиха различни наказания - от глоба до 5 г. затвор. По време на делото стана ясно, че помежду си те наричали кокаина с кодовото име “мацка”. Баретата вече има осъдителна присъда като наркобос по шумното дело “Фирмата”, в което получи 6,5 г. затвор. А Ториното е разследван за отвличането на Андриан Златков през м.г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог