Свързани новини

26.03.2018 13:03

Оправдаха Златко Баретата

Видян 1742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тричленен състав на Върховния касационен съд оправда изцяло Златомир Иванов-Златко Баретата по обвинението, че е ръководил престъпна група за наркотици.


49-годишният Иванов бе обявен за невинен и за противозаконно присвояване на чужда движима вещ, съобщиха от пресслужбата на ВКС.


Баретата бе предаден на съд като ръководител на организирана престъпна група, която е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Соченият за дясна ръка на Баретата - Ториното, също е оправдан от съда.


Според върховния съд прокуратурата не е представила по убедителен начин доказателства за това, че Златомир Иванов и останалите подсъдими са били престъпна група. Дори опитите на съда да допълни тези съществени пропуски от страна на обвинението не са достатъчни за осъдителни присъди срещу част от обвинените.


В основата на оправдаването на Баретата стоят свидетели, които се отметнаха от показанията си в съда. Баретата е невинен и по обвинение за присвояване на брониран Мерцедес Е500, с който се движил в деня на покушението срещу него на 29 януари 2013 г. на стълбите на Съдебната палата в София.


“Аз дадох автомобила на г-н Иванов, за да иде с него на някакво дело”, казва пред съда собственикът на колата. И отрече това, което е казал в МВР - че Баретата му взел мерцедеса с шамари и ритници. Да защити Баретата, на разпит в съда пристигна и Димитър Желязков-Очите.


Другите 7 дребни дилъри, подсъдими с Баретата, обаче получиха различни наказания - от глоба до 5 г. затвор. По време на делото стана ясно, че помежду си те наричали кокаина с кодовото име “мацка”. Баретата вече има осъдителна присъда като наркобос по шумното дело “Фирмата”, в което получи 6,5 г. затвор. А Ториното е разследван за отвличането на Андриан Златков през м.г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне