26.03.2018 10:13

Топлофикация София предоставя съвети за ефективно потребление на енергията

Видян 2341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топлофикация София ЕАД предоставя съвети за ефективно потребление на енергията в бита. Заинтересованите потребители могат да се обърнат за повече информация и конкретни предложения към експертите в Приемната на отдел „Дялово разпределение и енергийни услуги“, която се намира в Информационния център на дружеството на ул. Ястребец 23 в кв. Борово.
 „Ефективното потребление не означава хората да се лишават от удобствата, с които са свикнали. Ние искаме да покажем, че битовия комфорт може да бъде запазен, но с по-малко разходи. Подготвили сме се да предоставим разнообразни препоръки за пестене на енергия – топлинна и електрическа - в домакинството. Например: как рационално да се регулират радиаторните вентили, как да се предотвратят загубите на топла вода, какви уреди е по-изгодно да се използват за различни ежедневни битови дейности и какви икономии може да донесе това. Ефективното потребление не само спестява на хората средства, но има и екологичен ефект.“ коментираха от Топлофикация София.
За втора година Топлофикация София ЕАД предлага на своите клиенти нов тип услуга – Управление на енергията, която позволява оптимизиране на потреблението и намаляване на разходите за топлоенерия и топла вода през отоплителния сезон в съответната сграда без това да лишава от топлинен комфорт обитателите в нея. Само за 2017г. 13 общински и административни сгради, които ползват енергоефективната услуга, са спестили 690 МВтч. Сред тях са 6 училища и 2 детски градини, в които  консумацията на топлинна енергия е намаляла средно с 18% за училищните сгради и с около 11% в детските заведения, при това без да се нарушават изискванията за топлинен комфорт на децата по време на учебния процес.
„По време на отоплителния сезон, когато училищата не работят, ние продължаваме да подаваме топлинна енергия без да се работи на пълни обороти като поддържаме минимално допустими температури. Целта е училището или детската градина да се затопли възможно най-бързо и когато учениците и децата се върнат в клас, да им бъде комфортно. Същият механизъм действа и при административните сгради.“, обясни  инж. Филип Фиков, ръководител отдел „Дялово разпределение и енергийни услуги“ в  Топлофикация София ЕАД.
 За внедряването на новата енергийна услуга на Топлофикация София е необходимо да се инсталира СКАДА система в абонатната станция на сградата, а данните да се предават по GPRS/GSM мрежа директно на експертите в компанията, които управляват консумацията на сградата в реално време. С помощта на специализиран софтуер се извършват необходимите настройки на съоръженията в абонатната станция в зависимост от външните температурни условия, особеностите и режима на потребление в сградата, предпочитанията на обитателите, архитектурната специфика на обекта и др. Клиентите също могат да следят данните за консумацията си на топла вода и отопление в реално време, тъй като показанията се визуализират чрез специализиран софтуер.
Управлението на енергията предоставя значителни възможности за икономия на ресурси. От началото на 2018 г. столичната Топлофикация има договори с нови клиенти – здравен институт и висше учебно заведение с много самостоятелни сгради, като се разчита разходите за отопление в тях да се оптимизират чрез прилагането на услугата.
Освен „Управление на енергията“, дружеството предлага на потребителите изгодни условия за извършване на дялово разпределение в сградите- етажна собственост, както и уреди на конкурентни цени. През миналата година над 1 000 нови абонати избраха Топлофикация София за свой топлинен счетоводител.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху