Свързани новини

25.03.2018 08:03

Борисов иска най-тежки наказания заради случая на летище София

Видян 2290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директора на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая от 20 март т. г. на ГКПП Аерогара София, съобщиха от правителствената информационна служба.


Премиерът Борисов е разпоредил на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той е разпоредил също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията ѝ, съобщи БНТ.


13 гранични служители на летище София и ръководни кадри в „Гранична полиция” ще бъдат отстранени от работа за грубото нарушаване на правилата на 20 март тази година, когато на летището са пропуснати пътници без проверка. Срещу тях тече дисциплинарно производство, обяви междувременно на извънреден брифинг вътрешният министър Валентин Радев.


Седем от служителите са били екип на смяна, а останалите, на които ще се търси отговорност, са ръководни кадри. Сред тях е началникът на „Гранична полиция” – Аерогари в страната комисар Милен Пенев, съобщи бТВ.


Докато тече проверката по случая, на тяхно място ще работят екипи от Бургас и Варна, уточни министърът. Дали тези 13 души ще бъдат уволнени, ще стане ясно след 5-6 дни, когато приключи проверката. Валентин Радев е разпоредил проверка и на отдел „Вътрешна сигурност”, за да се установи дали няма престъпление в постъпката на граничарите на смяна.


За пропуснатите без проверка пътници на 20 март се разбра вчера. В Главна дирекция „Гранична полиция” за казуса са докладвали едва на 21 март, вероятно е имало опит за прикриване на случая, каза шефът на дирекцията гл. комисар Светлин Кичиков. По думите му пропуснатите без проверка пътници са 42-ма. По-късно тяхната самоличност е проверена, сред тях няма издирвани лица.


Кичиков потвърди, че преди време е имало проверка по сигнал за трафик на мигранти срещу шефа на граничното полицейско управление на „Аерогара София” Явор Русинов, но тогава не е било доказано негово пряко участие.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!