Свързани новини

23.03.2018 14:55

1/2 самолет влезе у нас непроверен

Видян 4611 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При всички приказки за перфектно пазените ни граници, уникален скандал избухна, след като половината пътници на вчерашен полет от Париж са влезли в България абсолютно непроверени. Медиапул свидетелства:


 "Денят е 21 март, сряда. Около 15 часа служителите на Гранична полиция на Терминал 2 на летище София са на работните си места. Малко по-късно, около 15:15 часа те обработват документите на пасажерите от полет FB 302 от Прага. Минута по-късно проверката е приключила и незнайно защо в 15:16 ч. всички служители на гранична полиция, разпределени на шест гишета.... напускат постовете си.


В 15:25 ч. в салона влизат за обработка пристигналите с полет FB 432 от Париж. Служителите на Гранична полиция все така липсват. По тази причина пасажерите, кацнали от френската столица, необезпокоявано, без никой да провери документите им влизат в страната.


Служителите на МВР се връщат на работните си места над 10 минути по-късно – в 15.32 часа. И започват да проверяват документите на останалите, все още не успели да преминат „гратис“, пътници от Париж. Пет минути по-късно, в 15:35 часа, полетът се води за обработен.


Въпреки че пътниците, минали без паспортен контрол, се намират все още на територията на ГКПП никой не ги връща обратно.


Дали наистина ″несправедливо″ не ни пускат в Шенген?


Тази абсурдна случка, описана в докладна записка на Гранична полиция, идва малко повече от месец, след като премиерът Бойко Борисов за пореден път обвини част от страните в ЕС за "несправедливо" отношение към България и за "измисляне" на мотиви за отказ от членство в Шенген.


В началото на февруари министър-председателят разкритикува европейските ни партньори по време на своя реч на конференция в Брюксел.  "Просто не е справедливо. Не е справедливо да си измисляте някакви мотиви, които ги няма. И все по-трудно става да си ги измисляте, защото и (евро)комисията и (евро)парламентът проверяваха границата и се оказва, че България най-добре я пази, но продължавате да си измисляте. Обидно е за нас. Ние си изпълняваме ангажиментите. Българският данъкоплатец дава стотици милиони за европейската сигурност...", каза тогава той.


Месец по-късно се оказва, че няма нужда страните-членки на ЕС да си измислят мотиви за липсата на сигурност по нашите граници. Защото мотивите са налични и описани в докладна записка до директора Регионална дирекция Аерогари Милен Пенев.


Любопитен момент е, че Пенев ръководи тази дирекция от април 2015 г., когато тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова го свали от шефския пост  в "Гранична полиция" - едва 4 месеца, след като го бе назначила на мястото на предишния директор Захарин Пенов. Официални мотиви за понижението на Пенев така и не бяха оповестени, но по неофициална информация ръководството на МВР бе свалило доверието си от него заради случай с пропуснати тирове с контрабандни цигари през ГКПП-Капитан Андреево.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв