Свързани новини

22.03.2018 13:43

Държавно изнасяме оръжие за терористите в Сирия чрез US фирми, доказва международно разследване

Видян 2689 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската държава е замесена в снабдяване на терористите в Сирия, които всеки ден вземат между 10 и 13 жертви при обстрела на Дамаск, атакуват и хуманитарния кордон с бягащите от плена им хора от Гута, с оръжие. То се произвежда от управляван от правителството военен завод, доказва международно разследване. То не е първото по рода си, което обвинява България в такава забранена от международното право дейност. Официален отговор от страна на правителството няма.


„През февруари 2018 година американски компании, които работят с Пентагона, са доставили в Сирия 23 тона боеприпаси от България”, съобщи EADaily, като се позова на данни от реални документи - митнически декларации, публикувани на портала Panjiva.


Става дума за две доставки на боеприпаси. Първата е на 16 февруари от Дунарит от 5.7 тона снаряди и мини. Припомняме, че това е приватизиран военен завод, за който се водиха политически и икономически войни преди няколко месеца, тъй като е част от наследството на фалирата Корпоративна търговска банка и нейната някогашна бизнес империя около избягалия банкер Цветан Василев.


За да укроти напрежението, което избухна заради опитите за национализация на предприятието от Министерството на икономиката, премиерът се срещна със собственика на част от акциите Е. Гебрев и, също като Гинка Върбакова, на излизане от кабинета му той с половин уста приказваше за някакви договорености и държавен контрол. В резултат, както разбираме от международното разследване, наложената от Министерството забрана за износ на продукция от Дунарит явно е вдигната. За благото на мира, както се казваше едно време!


Товарът от България е доставен в немско пристанище, а оттам с контейнеровоз американците пращат товара в Йордания, откъдето той се разпределя към частите на сирийската опозиция, подкрепяни от коалицията, начело със САЩ.


Втората доставка е от ВМЗ-Сопот на 17.3 тона въоръжение. Според информацията, става дума за ракети Град и боеприпаси за РПГ-7, информира още dir.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.