Свързани новини

21.03.2018 12:44

Окончателно: Келнер взе Теленор БГ

Видян 1588 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Теленор“ подписа споразумение за продажбата на своите активи в Централна и Източна Европа на PPF Group за сумата от 2,8 милиарда евро, изчислена на база стойност на предприятията, съобщи БНР.


Сделката включва изцяло притежаваните от „Теленор“ предприятия в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation.


PPF Group е собственост на чешкия милиардер Петър Келнер, който купува и българската „Нова телевизия“.


Двете страни се споразумели за разсрочено плащане на част от договорната цена, като 400 милиона евро от сумата ще бъдат изплатени на четири вноски за период от четири години, се посочва в съобщението.


Сделката подлежи на съответното регулаторно одобрение и се очаква да бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г.


Чешката PPF Group твърди, че е най-голямата частна инвестиционна група в Централна и Източна Европа с контролирани активи за 35 млрд. евро. В допълнение към телекомуникациите компанията инвестира в сектори като банкиране, потребителско финансиране, недвижими имоти и минно дело.


Ладислав Бартоничек, който отговаря за телекомуникационните активи на PPF Group, заяви, че покупката „изпълнява дългогодишната ни цел да се превърнем в европейски оператор от среден размер и да използваме нашия опит за укрепване на пазарната ни позиция“.


„Теленор България“ ще продължи да бъде пример за компания с отлични резултати, ясни и ориентирани към потребителите продукти и услуги, обслужване и мрежа с безкомпромисно качество и отговорно търговско поведение“, коментира главният изпълнителен директор на „Теленор България“ Оле Бьорн Шулстъд. Той посочи, че „PPF Group има ясни цели за развитието на тяхната телекомуникационна дейност и операторите на „Теленор Груп в ЦИЕ са ключови за тяхното постигане“.


„Бих искал да подчертая, че тази сделка няма да се отрази на нашите клиенти и местни партньори и компанията ще продължи да работи с тях и за тях, както и досега“, добави Оле Бьорн Шулстъд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на