Свързани новини

20.03.2018 16:03

Банка №1 на Германия и ЕС 3-а година на загуба, много над очакваната

Видян 2267 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата банка на Германия и на целия Европейски съюз показва обезпокоителна загуба за трета поредна година. При това приключва 2017 г. с почти 50% по-голям минус, отколкото съвсем до неотдавна се превиждаше.


 Британският Дейли Експрес цитира съобщение на Дойче банк, според което годишната загуба за 2017 г. е 735 млн. евро, близо 1,5 млрд.лева. Само преди 6 седмици предварителните сметки сочеха, че могъщата финансова институция ще приключи „само” с 497 милиона евро на червено.


Като основна причина се посочва антиевропейските мита на Тръмп. Банката пресмята, че без тях би излязла около милиард евро на печалба.


Независимо, че това е трета поредна година на загуби за Дойчебанк, нейните служители ще получат общо 2,3 милиарда евро или 4,5 млрд.лв. бонуси. Даже акционерите ще вземат дивиденти, макар и само 11 евроцента на акция.


Главният изпълнителен директор на групата Дойче Банк Джон Краян смята, мче тя все пак има шанс някога да излезе на плюс и брани решението си да раздели на подчинените си тлъстите премии.


„Препотвърждаваме нашата цел да завършим 2018 г. на печалба, да отключим потенциала на банката. Ако искаме тя да остане водещата в Европа и да развива глобалната си мрежа, трябва да инвестираме в премиите на нашите служитеи”, смята босът.


Той предвиди 29,2 млн. евро или средно по милион и половина бонус за всеки от 12 членове на управителния съвет, в който сам попада. Трябва да се знае, че макар намалена от 3,8 млн., в момента неговата заплата е 3,4 млн.евро. С бонусите ще му станат 5 или 10 „милки” в лева.


След като медиите щяха да изядат и него, и близката му канцлер Меркел по този повод, очаква се бордът на Дойчебанк официално да потвърди взетотото неофициално решение, да се откаже от премиите за 12-те в борда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей