Свързани новини

19.03.2018 12:00

Унищожихме първи хим.оръжията си под международен контрол, отсече Путин

Видян 1083 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Унищожихме първи химическите си оръжия и то под международен, включително американски контрол. Нонсенс е да ни обвиняват за трагедията в Англия. Немислимо е да бяхме предприели такъв ход, особено преди президентските избори и Световното първенство по футбол. Аз разбрах за трагедията от телевизията. Трябва да знаете, че ако е употребено бойно отровно вещество, както ни обвиняват, щяха да пострадат несравнимо повече хора”, заяви на първия журналистически въпрос след преизбирането си старият нов президент на Русия Владимир Путин. Той беше попитан за случая с отровения на 13 км от британски завод за химически оръжия двоен агент Сергей Скрипал. Напомняме, че лично Путин бе посочен за поръчител на атентата от Великобритания.


Друг съществен въпрос към президента беше дали ще наложи промени в правителството на Русия. „Основните и всички изменения в кабинета ще станат след встъпването в длъжност”, обяви той.


Путин спечели по-убедително от всякога четвъртите за него президентски избори. Резултатът му в голяма степен се дължи и на последната кампания срещу Русия по случая Скрипал. Сега Путин взема 76,66% от вота при 63, 6 на сто на предишния вот през 2012 г. Трябва да се прибави и фактът, че активността тази неделя беше много по-висока, отколкото на предишните избори. За Путин са гласували 56 милиона от общо 105 милиона руски гласоподаватели, т.е. той печели абсолютно мнозинство дори на фона на 100% от нацията.


Далеч зад лидера остана комунистическият кандидат Павел Грудинин с 11,8%. Но това е победа за червените, тъй като успяха да си върнат второто място от Жириновски, който е само с 5,66%. На парламентарните избори през 2016 г. той би комунистите със своята Либерално-демократическа партия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак