Свързани новини

19.03.2018 09:25

Бавиш наем – влизаш в затвора по закона на Цецка

Видян 4810 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правният гений Цецка Цачева роди нов откровено тоталитарен и профашистки законопроект. Министерството на правосъдието предлага длъжностните лица в частния сектор да бъдат приравнени с държавните и общинските шефове - над 400 000 души. Това дава възможност на прокуратурата да ги вкарва зад решетките, дори без да е доказала нередности като например забавяне на плащане на наем или по други елементарни сделки, регламентирани от търговското и гражданското ни законодателство. Също така се предвижда поръчките от частните фирми да бъдат лимитирани като обществените, така че да не могат да се ползват многократно едни подизпълнители. Предвидени са текстове и за „търговия с влияние” и „подкуп” от частна към частна фирма. Нещо наистина абсурдно, особено от жена, чийто съпруг – архитект на гробища, дълги години работи в Ръководство въздушно движение, където се вземат най-големите държавни възнаграждания – около и над 10 000 лв. месечно. Питаме – търговия с влияние ли е това? Злоупотреба с власт? Жива корупция?


Най-нагло от всичко е очевидната лъжа на Цачева, че „Брюксел настоява за това”. Всъщност, Брюксел настоява за борба с корупцията по високите етажи на властта. Но тя не съществува. А злоупотребите с власт, които вече многократно сме доказали в НАП, натискът върху частния бизнес, особено върху неудобни на властта негови представители, ще бъде умножен с поправките в Наказателния кодекс.


Даже шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, един от малкото юристи в Народното събрание, което поставя исторически антирекорд в това отношение, при това той не е получил специалността си от Школата на МВР като свои колеги от ГЕРБ, изрази несъгласие с някои предложения. Но каза, че все пак те ще се гласуват. Шокиращите и скандални текстове наистина ще влязат скоро в пленарната зала.


Нелепо е, че Правната комисия или парламентарния председател Цвета Караянчева, която освен с географията, няма нищо общо и с правото, не се допитаха дори до основания от предишния шеф на НС Димитър Главчев Съвет по законодателството. Юридическият консултативен орган има в редовете си и теоретици, и практици на наказателното право. Разбира се, това си има своето обяснение. Всички нормални юристи са против такъв произвол. Тези мнения изказаха немалко светила – от адвокатурата до Пламен Панайотов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.