Свързани новини

15.03.2018 15:56

Оставка на шефката на НАП-София веднага!

Видян 12611 пъти | Коментари 0
Гласували 9 рейтинг: 4.8889
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Прокуратурата тутакси започна да разследва уличения в корупция служител на НАП-София, по чийто случай и в петък вечер ще продължи разследването на Господари на ефира. Според говорителя на НАП обаче, това било единичен случай, въпреки че в самия репортаж стана ясно, че това не е вярно.
Сякаш там не са чели 19 минути и не знаят какво огромно ощетяване на бюджета разкрихме още миналия март, до което прокуратурата още не е стигнала:
НАП-София възстановява 1,4 млн. лв. за фиктивно начислено ДДС между 2 фирми на база „ноу хау” за тазобедрени протези, оценено от експерти на едната фирма на 7 692 983, 96 лв., без да има нито доставка, нито реално плащане по сделка – то е отложено за повече от половин година след "сделката" на десетки вноски. Всичко това става ясно от решение на Софийския градски административен съд №500 от 28 януари 2016 г. Покрай делото изниква молба от управителката на ревизираната фирма, ясно записала: „50 % е твърде висока миза”, след като дружеството се опитва втори път да мине със същия номер...От делото разбираме, че лично шефката на НАП-София Илияна Христова подписва платежното нареждане за възстановяване на 1 352 787 лв. ДДС. Доказан факт е, че - също лично - одобрява акта за прихващане и възстановяване на ДДС и ревизионния доклад, с който се одобрява връщането от джоба на данъкоплатеца към фирмата на парите, с които могат да бъдат спасени животите на 15 болни деца или да се вдигне чудесна детска градина: „Евмолпия Аврамова, служител в отдел Ревизии на дирекция  Контрол  е имала за задача да докладва на Директора на ТД на НАП - гр. София проектите на ревизионните актове и ревизионни доклади към тях. За ревизията на Елана 1 ЕООД си спомня: въпреки, че директорът (Илияна Христова) е одобрил АПВ и РА, е попитал Аврамова за някакво притеснение по преписката и информационните системи. Тя споменала, че в тях имало налични само два записа в дневниците за покупки и продажби. Същата обяснила, че не е компетентна по законосъобразността на проверките по чл.177 ЗДДС. Директорът на НАП-София не се притеснява от това, не вика друг служител, който да има съответните компетентности и въпреки дадените при селекцията в работната карта индикации за проблеми, дава своето съгласие и подписва платежните нареждания за неправомерно възстановяване на Елана 1 ЕООД на ДДС в размер на 1 352 787 лв”, разказва в съда свидетелка по делото.
От което разбираме, че в НАП-София са наясно през цялото време с онова, което съдът безспорно установява по случая:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се