Свързани новини

15.03.2018 09:33

Цветанов: Вярвате ли че, президентът няма стенограма от срещата с Кирил?

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Вярвате ли че, няма такава стенограма? Това е доста несериозно. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия по повод искането да бъде разпространена стенограма от срещата на руския патриарх Кирил и българския президент Румен Радев и отговора от президентската институция, че такава няма.


„Все пак президентската институция не е някакво обществено обсъждане, което се прави в някакво кафене или в някоя обществена сграда. Това е президентската институция. Всяка една среща, която е официална, винаги има стенограма, това е по протокол и това са правила, които винаги са се спазвали. Просто президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил националните интереси, че не защити достойнството на България, на българската президентска институция. Има много въпросителни, които могат да бъдат зададени на президента и президентската институция, но може би, излизайки от възможността да се задават такива въпроси, по-добре е президентът да коментира темата с ЧЕЗ и някакви други теми, които не са от дневния ред на обществото“, заяви Цветанов. „Ние можем да коментира и да имаме ясна позиция, ако бъде предоставена стенограмата. Това отново е призив към президентската институция, защото е несериозно да се твърди, че няма такава. Ако излезе тази стенограма, ще видите, че позицията на президентската институция ще бъде доста странна на база това, което е имало като разговор“, посочи още той. По повод позицията на Валери Симеонов Цветанов коментира: „Не трябва да създаваме условия за противопоставяне му България и Русия“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от