Свързани новини

14.03.2018 16:43

Без антидот Скрипал щеше да е издъхнал на място, Лондон отказва да даде проба в нарушение на международната конвенция за хим.оръжието

Видян 3996 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според международната конвенция за химическите оръжия, страната, която обвинява друга, че ги е използвала, в срок от 10 дни трябва да предостави доказателства и да даде право на анализ и отговор по тях на другата държава. След като бъде получен отговорът, се събира комисията при ООН по химическите оръжия и тя решава случая.


По казуса с отравянето на бившия двоен агент Скрипал, разигран 1:1 по сценария на епизод от тв сериала Ответен удар, където дори се споменава митичният химикал Новичок, Лондон отказва да даде проба, поискана от Москва на веществото, което е причинило вреда за шпионина и дъщеря му, която пък е руска гражданка. Великобритания обаче изказа „високо вероятни” предположения, а американският президент Тръмп изрази мнение, че британските съмнения за Вашингтон играят ролята на доказателства.


Интересен казус обаче постави създателят на цитираното от премиера Мей, вместо първоначално обявения и произвеждан на Острова химикал, вещество, условно наречено Новичок. Според Вил Мирзаянов, който още след падането на СССР живее в САЩ, Скрипал щеше да бъде мъртъв, ако отровилият го не му е дал антидот в рамките на 10 до 15 мин. От атентата.


Санкциите, с които Лондон заплашваше, се оказа изгонването на 23 руски дипломати от Острова и заплахи за спирането на международния канал RT с център Русия. Ще се блокират и руски активи, което обаче се обмисляше от месеци и се очакваше да стане още веднага след Нова година и явно сега е намерен повод. Апели има и за бойкот на Световното първенство по футбол в Русия, за което Англия разчита на подкрепа от ЕС, с който е в развод.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион