Свързани новини

13.03.2018 13:43

Съдът отложи делото за цената на водата

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес Административният съд София град (АССГ) отложи делото за второто увеличение на цената на водата (с 9% от 1.1.2018 г.) с мотив, че то зависи от изхода на първото дело - дело на 46 състав срещу решението на КЕВР за приемане на пет годишен бизнес план на Софийска вода и за първото увеличение с 10 % на цената на водата по този план от 1.04.2017 г. Делото срещу бизнес плана и срещу първото увеличение е насрочено чак за 15.05.2018 г. Това е скандално, защото първите жалби на граждани са от месец март 2017 г., на ВАП от м. април 2017 г. и първото открито заседание е чак на 15.05.2018 г. Дори да бъде решено бързо (в което основателно се съмняваме виждайки мотаенето още с насрочването) времето за решаване на първа инстанция, за оспорване и решаване на втора инстанция ще мине значителна част от оспорвания пет годишен ценови период - т.е. гражданите ще са принудени да заплатят по-голямата част от увеличените цени. Това заяви Борис Цветков, общински съветник от БСП в СОС.


"И двете дела са по протест на Върховна административна прокуратура срещу решения на КЕВР. И по двете дела съдът НЕ ДОПУСКА граждани, защото сме нямали правен интерес и спорът между ВАП, КЕВР и Софийска вода НЕ НИ ЗАСЯГАЛ?! Заедно с граждани протестирахме и днес пред АССГ с искания:


Съдът да отмени увеличенията на цените като незаконосъобразни - т.е. съдът да приеме нашите и на ВАП аргументи за незаконосъобразни и немотивирани увеличения на цената на водата.


АССГ да спре да мотае решаването на ключовото първо дело (вече насрочено за 15.05.2018 ) и от изхода на което зависи дали са законните и предвидените следващи увеличения на цената на водата - достигащи до цени над 8 лв. на куб. м. вода.


Изразяваме своята готовност за нов протест на 15.05.2018 г., когато е насрочено първото открито заседание на АССГ 46 състав по делото за бизнес плана.Като общински съветник ще отправя официално питане към кмета на СО и към СОС как СО: дали СО и СОС ще изпратят представител по делото и как ще защитят интересите на столичани в спора по делото", заяви още Цветков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни