01/02

Свързани новини

12.03.2018 16:17

25 eкипа запълват дупки, още толкова мият улиците

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София текущите ремонтни работи започнаха със затопляне на времето. Извършва се фрезоване и ремонт на неравности по пътните платна на улици и булеварди. Над 25 екипа изпълняват текущ ремонт на територията на Столична община. Строителните екипи работят приоритетно по трасетата, по които се движи градски транспорт, и основни улици в районите.


Текущи ремонти се извършват в участъци по бул. Христо Ботев, бул. Сливница, ул. Кракра, ул. Димитър Пешев, ул. Суходолска, бул. Данаил Николаев, ул. Гюешево, ул. Цар Симеон и други. Дейностите ще продължат и в следващите дни.


„Поетапно започваме и работа по вътрешноквартални улици”, каза зам.-кметът на София Евгени Крусев. Районните кметове имат задача да определят улици и да следят работата в поверените им части от милионния град.


„Напомняме на шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и сигнализация, предвид наличието на пътно-строителна техника”, продължи той.


В същото време продължава и предпролетното миене на София. Екипите на почистващите фирми, ангажирани с изпълнението, работят предимно през нощта, с цел да не се затруднява движението.


Миенето започва, след като е извършено механизирано метене и почистване на пътните артерии и прилежащите им пешеходни тротоари, комбинира се и с профилактика на дъждоприемните шахти, предвид очакваните тази и другата седмица обилни валежи.


Последните улици, които бяха измити са Хан Кубрат, район Надежда, бул. Александър Малинов, район Младост и през нощта – ул. Александър Екзарх и ул. Река Велека в район Подуяне, бул. Драган Цанков, район Изгрев, бул. Ген. Михаил Д. Скобелев и бул. Христо Ботев, ул. Бяла черква, бул. Витоша, район Триадица, ул. Острово и ул. Първа българска армия, улици в район Подуяне, бул. Шипченски проход, ул. Добринова скала в район Люлин и бул. Арсеналски в район Триадица.


Екипи на Столичния инспекторат извършват контрола по изпълнение на работата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог