Свързани новини

12.03.2018 14:43

4 поръчки за 4 милиона лв. за агрооктопода на заместник-министър

Видян 7107 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Никому неизвестната фирма АБ Комюникейшън взема 4 обществени поръчки на стойност повече от 4 милиона лева от Министерството на земеделието, храните и горите. Което би било само съмнително, ако не беше направо нагло: ресорен заместник-министър е Атанас Добрев – Мафията, който е бивш служител на собственици на печелившата агенция.



Напомняме, че макар и кадър на Р.Овч. от БСП, той е от квотата на Атака в кабинета Борисов 3, а бившият му господар, за когото иде реч е Ивайло Тодоров. Неведнъж 19 минути го е описвал като човека зад агрооктопода от 60 консултантски фирми, които смучат фондовете. Интересно е, че каквато и боя да има всяко следващо правителство, той има заместник-министър. От Борисов 1 – Светла Боянова, бившата му секретарка, после при Орешарски, Борисов 2 и Борисов 3. Основното му оръжие е медията Агрозона, която се подпомага от Америка за България. И стигаме до втората скандална наглост!



ПР-експертите са категорични, че при поръчката за реклама в печатните медии има обосновани предположения за конфликт на интереси. Причината е, че според публикувания договор, едно от изданията, в които ще се рекламира Програмата за развитие на селските райони е списанието Агрозона, което е част от портфолиото на АБ Комюникейшънс, заедно с едноименния сайт.
В кашата е и Асоциацията на земеделските производители в България, където за тежест е кооптиран за бос съденият след приключване на мандата му ресорен министър при Костов – Венци Върбанов. Изобщо, октопод, та октопод от всички цветове и власти.
Ето и цялата история за 4 049 466, 14 лв:



Според сайта mediapool.bg, ръководен от шефката на пресцентъра в кабинета, в който Върбанов беше министър, АБ Комюникейшън печели самостоятелно търговете за реклама в интернет сайтове (334 430.88 лв.), в печатни медии (579 059.66 лв.). А в съдружие - тези за рекламни материали (373 575.60 лв) и за поддържането и надграждането Национална селска мрежа, която информира земеделците за мерките по ПРСР (2 726 400 лв.). Първите три поръчки са със срок за изпълнение по една година, а последната е с 4-годишен срок на изпълнение.



 Единственият търг, който компанията не печели е за изработването на рекламни телевизионни клипове. Тази поръчка отива при Арт Уинър ЕООД с цена от 11 999 лв. без ДДС за един клип – цена 4 пъти по-ниска от котировката на крадения клип за европредседателството ни, щедро платени от правителството
след нагласен, но неотменен търг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а